TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Türkiye'deki orman yangınları yedinci günde sürüyor

Türkiye'de orman yangınlarını söndürme çalışmaları yedinci günde devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Muğla'da 1, Antalya'da ise 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Orman yangınlarıyla mücadeleye Rusya, Azerbaycan, İran, Hırvatistan, İspanya ve Ukrayna'dan 18 hava aracının destek verdiği belirtildi.
Türkiye'deki orman yangınları yedinci günde sürüyor
Türkiye'de pek çok noktada aynı anda başlayan ve henüz tamamen kontrol altına alınamayan orman yangınlarıyla mücadele yedinci gününde de devam ediyor.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, 6 günde Türkiye'nin farklı illerinde çıkan toplam 144 orman yangınının 134'ünün kontrol altına alındığını, 5 ilde devam eden 10 yangın için mücadelelerin sürdüğünü açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangın bölgeleri olan Muğla'da tedavisi devam eden 36 hasta olduğunu ve 1 kişinin vefat ettiğini, Antalya'da ise tedavisi devam eden 11 hasta olduğunu ve 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Orman yangınlarıyla mücadeleye Azerbaycan, İran, Rusya, Hırvatistan, İspanya ve Ukrayna'dan toplamda 18 hava aracı destek veriyor.

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), "152 yangını kontrol altına aldık, 6 ilde 11 orman yangını devam ediyor" açıklaması yaptı.
Yorum Yazın