TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Hal çetesi operasyonunun detayları ortaya çıktı

Anadolu yakasındaki hal esnafını haraca bağlayan çıkar amaçlı organize suç örgütüne yönelik Muğla ve İstanbul’da yapılan operasyonun ayrıntıları belli oldu. Çetenin, tefecilik mağduru kişileri borcunu ödemediği gerekçesiyle silahla yaraladıkları ortaya çıktı.
Hal çetesi operasyonunun detayları ortaya çıktı
İHA - İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, başta Ataşehir İçerenköy’deki Sebze-Meyve Hali esnafına yönelik olmak üzere bölgede çok sayıda suça iştirak ettikleri iddia edilen çıkar amaçlı bir suç örgütüne dün düzenlediği operasyon kapsamında Muğla ve İstanbul’da gerçekleştirilen baskınlarda çete elebaşı C.G. ile birlikte 16 şüpheli yakalanmıştı.

Anadolu yakasındaki hal esnafını haraca bağlayan çıkar amaçlı organize suç örgütüne yönelik operasyonun detayları da belli oldu. Şüphelilerin, tefecilik mağduru kişileri borcunu ödemediği gerekçesiyle silahla vurarak yaraladıkları ortaya çıktı. Çete üyelerinin, bölgedeki esnafa piyasa değeri yaklaşık 2 milyon lirayı bulan onlarca çek ve senet imzalattıkları, tefecilik sisteminden dolayı borcunu ödeyemeyen kişileri tehdit ettikleri ileri sürüldü.
Yorum Yazın