TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

FETÖ'nün 'altın çocuklarını' ByLock şifreleri ele verdi

Saklandıkları hücre evinde yakalanan eski emniyet müdürleri Ceylan ve Salmaner'in, ByLock programı için isim ve soyadlarının yanı sıra memleketlerinin plaka koduyla işe başlangıç tarihlerini 'kullanıcı adı' ve 'şifre' yaptıkları ortaya çıktı.
FETÖ'nün 'altın çocuklarını' ByLock şifreleri ele verdi
İHA - Saklandıkları hücre evinde yakalanan eski emniyet müdürleri Cemil Ceylan ve Hüsrev Salmaner'in, kullandıklarını inkar ettikleri ByLock programı için isim ve soyadlarının yanı sıra memleketlerinin plaka koduyla işe başlangıç tarihlerini "kullanıcı adı" ve "şifre" yaptıkları ortaya çıktı

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "altın nesil" olarak nitelendirdiği isimlerden Ceylan ve Salmaner, hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2017'de "anayasal düzeni ihlale teşebbüs" ve "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçlarında soruşturma başlatıldı.

O tarihlerde adreslerinde bulunamayan FETÖ firarileri, emniyetin fiziki ve teknik takip sonucu 3 yılın ardından 8 Ekim'de Etimesgut'taki hücre evinde yakalandı.

İki şüpheli, emniyet ve savcılık ifadelerinde, FETÖ üyesi olmadıklarını, ByLock başta olmak üzere örgüte ait haberleşme programlarını kullanmadıklarını iddia etti.

Ancak soruşturma dosyasında yer alan ByLock analiz raporu, eski birinci sınıf emniyet müdürlerini yalanladı.

Rapora göre Ceylan ve Salmaner, ByLock kullanıcı adı ve şifresi için kendi isim, soyadları ile memleketlerinin plaka kodu, işe başlangıç tarihi ve görev yerlerinin adlarını tercih etti.

Şüpheli Ceylan, 160454 ID ByLock hesabını 26 Ağustos 2014'te aktifleştirdi.

Kullanıcı adını, memleketi Afyonkarahisar ve plaka kodundan esinlenerek "karahisar03" olarak belirleyen Ceylan, o tarihte ikamet ettiği Ankara'nın İncek semtinin ismini kullanarak "incek2014" şifresini oluşturdu.

HTS baz istasyonu ve internet trafik verilerine göre Ceylan'ın, ByLock kullandığı iller arasında Ankara'nın yanı sıra Afyonkarahisar ve Denizli de yer aldı.
Yorum Yazın