TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Fethiye'de 112 kaçak göçmen yakalandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen iki operasyonla, yasa dışı yollardan Yunanistan’a kaçmaya çalışan 112 yabancı uyruklu kaçak göçmen yakalandı.
Fethiye'de 112 kaçak göçmen yakalandı
İHA - İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir grup düzensiz göçmenin denizden yasa dışı yollardan Yunanistan’a kaçacağı bilgisi üzerine geniş çaplı çalışma başlattı.

Ekiplerin yaptıkları teknik ve fiziki takibin ardından Göcek Mahallesi'nde durdurulan minibüsün içinden 43 Afganistan uyruklu kaçak göçmen yakalandı. Ekipler tarafından kamyon şoförü M.Ç. ile eşi E.Ç. gözaltına alındı.

"Ormanlık alan içinde yakalandılar"
Jandarma ekipleri devriye atarken, Muğla-Fethiye kara yolunun Günlüklü mevkiinde hareketlerinden şüphelendikleri kamyonet sürücüsü M.A.’yı durdurdu. M.A.’nın yapılan sorgusunda göçmen kaçakçılığı suçundan kaldığı cezaevinden izinli olarak çıkıp, geri gelmediği belirlenerek gözaltına alındı. Ekiplerin kamyonetin park halinde olduğu ormanlık alanda yaptıkları arama çalışmasında 65 Afganistan, 2 Irak, 1 İran ve 1 Pakistan uyruklu göçmen yakalandı. Göçmenler işlemleri için Göcek Jandarma Karakol Komutanlığı’na götürüldü. Şüphelilerin ise jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
Yorum Yazın