TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Diyarbakır'da sokak ortasında vurulan Gülistan'ın katili kardeşi çıktı

Diyarbakır'da, dün akşam sokak ortasında öldürülen Gülistan Şaylemez'in, kardeşi Abdullah Şaylemez tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla cinayetten 3 saat sonra yakalanan Şaylemez'in, emniyetteki ilk ifadesinde, ablasını 'namus meselesi' yüzünden öldürdüğünü söylediği öğrenildi.
Diyarbakır'da sokak ortasında vurulan Gülistan'ın katili kardeşi çıktı
Diyarbakır'da dün akşam sokak ortasında 28 yaşındaki kardeşi Abdullah Şaylemez tarafından tabancayla vurularak öldürülen 37 yaşındaki Gülistan Şaylemez'in cinayeti ile ilgili detaylara Demirören Haber Ajansı (DHA) ulaştı.

Gülistan'ın olaydan 10 gün önce gittiği Sur Polis Merkezi'nde babası ve yakını bir kişiden şikayetçi olduğu ifadesi ve vurularak öldürülmeden 2 dakika önce kardeşiyle sokakta yürüdükleri anlardan görüntüler ortaya çıktı.

Akraba Adil S., ‘Kızın kötü yola düşmüş' demiş
İfadesinde 7 yıl önce bir evlilik yaptığını belirten Gülistan, yaşadıklarını şöyle anlatmış:
"2014 yılında yaptığım evlilik nedeniyle Almanya’ya gittim. 2015 yılında da eşimle anlaşmazlık sonucu ayrıldık.

Geçen aya kadar da Almanya'da babamla Almanya’daki evimizde yaşamaya devam ettim. Ancak bu 5 yıllık sürede sürekli olarak babam baba psikolojik şiddet uyguluyordu. Bana 'Boşandın. Namusumuzu kirlettin. İki paralık ettin' diyordu.

En son dayanamadım ve geçen ay Almanya'dan Diyarbakır'a geldim. Burada otelde kalmaya başladım. Bir gün akrabamız olan Adil S., beni Diyarbakır'da görmüş. Ben onu görmedim. Babamı arayarak, 'Kızını Diyarbakır'da gördüm. Burada kötü yola düşmüş' demiş.

Bunun üzerine babam Diyarbakır'a gelince beni buldu ve Adil'in bana söylediklerini söyledi. İkna etti ve Bursa'da bulunan diğer evimize gitmek için bilet aldık."

3 gün güvenli evde kalmış
Gülistan'ın ifadesinin devamında, "Otogardayken babamın Adil'le konuştuğunu duydum. Babam Adil’e, Gülistan’la konuşup ikna ettim. Şimdi otobüse biniyoruz. Urfa’da mola yerine yaklaşınca sana haber veririm gelir bizi alırsın arabayla dediğini duyunca, polisi aradım. Sonra polisler gelerek beni babamın yanından aldılar. Sonrasında da 3 gün kadar devlete ait güvenli evde kaldım. Daha sonra da kadın sığınma evine yerleştirildim. Babamın telefonunu da engellediğim için bana ulaşamadı" dediği öğrenildi.

'Yanıma biri geldi, 'Seni öldürecekler' dedi
İfadesinde babasının ve Adil S.’nin kendisini öldürmesinden korktuğunu belirten Gülistan Şaylemez'in, "Dışarda yürürken yanıma tanımadığım biri geldi. Bana Adil ve babamın beni öldüreceklerini söyledi. 'Sen kaçmaya devam et. Nereye kadar kaçacaksın' dedi. Ben de 'Sen kimsin?' diye sorduğumda cevap vermeyen şahıs yanımdan ayrıldı. Ben babamın ve Adil S.’nin beni öldürmesinden korkuyorum. Babam ve Adil S.’den şikayetçiyim" diyerek kadın sığınma evine gitmek istediğini belirttiği öğrenildi.
Yorum Yazın