TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Çiftlik operasyonunda bulunan aslan Eva, diğer aslanların yanına bırakılacak

İzmir'in Torbalı ilçesi kırsalındaki bir çiftlikte bulunduğu kafesten kurtarılarak doğal yaşam parkında koruma altına alınan aslan yavrusu 'Eva', adaptasyon sürecinin ardından buradaki 5 aslanla hayatına devam edecek.
Çiftlik operasyonunda bulunan aslan Eva, diğer aslanların yanına bırakılacak
AA - 16 Ocak'ta İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonla bir çiftlikten alınan "Eva", İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda koruma altına alındı.

Sağlık durumu iyi olan ve 21 günlük karantina sürecinin ardından yeni yuvasına bırakılan aslan yavrusuyla veteriner hekim, ziraat mühendisi ve 3 bakıcıdan oluşan ekip ilgileniyor.

Hayvanın bakımıyla yakından ilgilenen doğal parkın görevlileri, doğal özelliklerini kaybetmemesi için özel çaba sarf ediyor. Geldiğinde 13 kilo olan ve 1,5 ayda 21 kilograma ulaşan 5,5 aylık "Eva", bir süre sonra diğer 5 aslanın yanına bırakılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin, "Eva" ile yaklaşık 1,5 aydır ilgilendiklerini söyledi.

Bitkin halde kendilerine gelen aslanın o dönemde yaklaşık 4 aylık olduğunu ve sadece kuru ve yaş mamayla beslendiğini belirten Afşin, şunları kaydetti: "Biz ona ilaveten kırmızı ve beyaz et vermeye başladık. Karantina süresi bitti, aşılarını yaptık. Yaklaşık 2 hafta sonra hayvanı adaptasyon için aslan sürüsünün arasına bırakacağız. Tasmasında 'Eva' yazdığı için biz bu isimle çağırıyoruz. Sağlık durumu ve beslenmesi çok iyi. Geldiğinde 13 kiloydu şu anda 21 kilogram ağırlığına ulaştı. Gittikçe özüne dönmeye başladı, şu anda kendisiyle oynuyoruz ama iki ay sonra doğal özelliklerini kaybetmemesi adına yavaş yavaş tamamen insanlardan ayrılmış olacak."
Yorum Yazın