TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Bağlar Belediyesi, Karacadağ Bölgesinde kar nedeniyle kapanan yollara anında müdahale etti

Bağlar Belediyesi, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da kar yağışı nedeniyle kırsal bölgelerde ulaşıma kapanan yolları zamanında açarak, ulaşımın aksamasının önüne geçti. Eski adıyla Alatosun beldesi, yeni adıyla Karacadağ Mahallesi’ne bağlı mezralarda yağış nedeniyle kapanma tehlikesi taşıyan yollar belediyenin kar temizleme araçları ve iş makineleriyle temizlendi.
Bağlar Belediyesi, Karacadağ Bölgesinde kar nedeniyle kapanan yollara anında müdahale etti
Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Bu an itibarıyla Karacadağ bölgemizde kar nedeniyle kapalı olan yolumuz yok.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi yine önleyici belediyecilik görevimizi başarıyla yerine getirdik.” ifadelerini kullandı.

Bölgede etkili olan kar yağışından Bağlar İlçesi’ne bağlı Karacadağ bölgesindeki kırsal yerleşim yerleri de etkilendi.

Bazı mahalle ve mezraların yolları kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalırken, önceden önlem alarak bölgede hazır bekleyen belediye ekipleri anında müdahale ederek vatandaşların olası mağduriyetini önledi.

Bağlar Belediyesi ekipleri, iş makineleri ve kar temizleme araçları aracılığıyla Alatosun bölgesinde kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı yolları temizledi.

Rakımı yüksek olan bölgede kar yağışı devam ederken, zaman zaman tipiye dönüşerek ekiplere zor anlar yaşatıyor. Ekipler, olası yol kapama tehlikesine karşı bölgede hazır bekletiliyor.

“Önceden Önlemlerimizi Aldık”
Geçmiş yıllardaki yağışlardan dolayı deneyimli olduklarını ve buna göre önlemler aldıklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Bu yıl kurak geçiyordu. Bu durum vatandaşlarımız gibi bizi de üzmekteydi. Yağışın gelmesine sevindik. Topraklar inşallah rahmetle huzur ve berekete kavuşacak. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için zamanında tedbirlerimizi aldığımız için şu an için ulaşıma kapalı olan yolumuz yok. Meteoroloji verilerine göre hareket ederek teyakkuzda olmaya devam ediyoruz. Ani müdahalelere devam edeceğiz.” dedi.
Yorum Yazın