TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.153
  • Altın 2294.427
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na yürümek istemeleri gerekçe gösterilerek 15 DİSK'li hakkında dava açıldı

Aralarında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu'nun da bulunduğu 15 DİSK'li hakkında, '1 Mayıs 2020'de Taksim Meydanı'na yürümek istedikleri' gerekçesiyle dava açıldı.
1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na yürümek istemeleri gerekçe gösterilerek 15 DİSK'li hakkında dava açıldı
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl ve geçen yılki 1 Mayıs’ta alanlarda kitlesel kutlamalar yapılamadı. Taksim ve Kazancı Yokuşu’nda sınırlı sayıda katılımla törenler gerçekleştirilebildi.

Geçen yılki 1 Mayıs kutlamalarında DİSK heyeti, DİSK Genel Merkezi önünden Taksim Meydanı’na yürümek istemiş ancak polis tarafından gözaltına alınmışlardı. Arbede sırasında DİSK’in çelengi de parçalanmıştı.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre aralarında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu’nun da bulunduğu 15 DİSK’li hakkında, “1 Mayıs 2020’de Taksim Meydanı’na yürümek istedikleri” gerekçesiyle dava açıldı. İlk duruşması yarın saat 09.30’da, İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

DİSK’ten yapılan açıklamada ise “Anayasal ve yasal hakları, yerel ve uluslararası mahkemelerde alınan onlarca yargı kararını yok sayarak, ‘Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’ kutlamalarında Taksim 1 Mayıs alanının işçi sınıfına kapatılması kabul edilemez” denildi.

DİSK yarın duruşma öncesinde Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması da yapacak.
Yorum Yazın