Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un gelecekte dünyanın en iyi yaşanılır 30 kenti arasına girmesi için büyük bir azim ve kararlıkla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Trabzon'un hedefi dünyanın en yaşanılabilir 30 kenti arasına girmek

İHA - Türkiye’de en yaşanılabilir kentler arasında birinciliğe çıkmalarının şehre ayrı bir motivasyon kazandırdığını kaydeden Gümrükçüoğlu “Biz 15-20 yıl sonra Trabzon’un dünyanın en iyi yaşanılır 30 kenti arasına girmesini mutlaka hedefliyoruz.

Çalışmalarımızı ona göre planlıyoruz. Tabi ki bizden sonra devam edeceklerin de sonuca ulaşması için de projelerimizi planlarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

2016 yılında yapım ihalelerini gerçekleştirmeyi planladıkları, yağmur suyu, atık su (kanalizasyon) ve şehrin tüm içme suyu şebekesinin değiştirilmesi projeleri ile Trabzon’un altyapı sorunu kalmayacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, biyolojik arıtma tesislerinin kurulması ile sahillerin tertemiz hale geleceğini söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu dolgu çalışmalarına başlanan ve vatandaşların sahilden daha çok yararlanmalarını sağlamayı amaçladıkları Gülcemal Projesi ile şehrin, yeni yaşam alanlarına kavuşacağını da belirterek “Tarihi gemimizin ismini taktığımız Gülcemal Projesiyle 800 bin metre karelik alanda rüzgar yönleri de hesap edilerek insanlarımızın denizle buluşması, bir oltasıyla balık tutabilmesi, kafeteryaların, sanat, spor alanlarının oluşturulmasını gerçekleştirmiş olacağız.

Ayrıca diğer önemli bir projemiz olan Trabzon Botanik için yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Akyazı Spor Kompleksi de tamamlandığında bu şehrin ayrı bir vizyon projesi olacak. Ayrıca Büyükşehirle birlikte Trabzon’da yol anlamında önemli bir asfalt ve sanat yapıları seferberliği başlattık. 5 yılın sonunda şehrimizi ulaşım yönünden rahatlık yönünden çok ideal bir noktaya taşıyabileceğimizi de belirtmek isterim” ifadelerini kulandı.

Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un kentsel dönüşümlerde Türkiye’de örnek gösterildiğini, yapımı tamamlanan Ayasofya Kentsel Dönüşüm projesi yanında Tabakhane, Zağnos, Çömlekçi ve Narlıbahçe kentsel dönüşümlerinin tamamlanması ile Trabzon’un çehresinin değişeceğini belirtti.
Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’u geleceğe hazırlayan diğer projeler hakkında şu bilgileri verdi:

“Trabzon’da 24 saat yaşayan Kent Müzesi kazandırıyoruz. Doğalgazı kentin tümüne yaymak için çalışmalar devam ediyoruz. Karakaya Barajı için proje çalışması devam ediyor. Türkiye’nin en büyük sokak hayvanları bakım merkezi şehrimizde yapılıyor. Şu anda Trabzon’umuzun hedeflerinden biri Mustafa Kemal Atatürk’ün de Trabzon’a geldiklerinde dediği gibi yüzyılın hayali olan demiryolunu Trabzon’la buluşturmak en büyük hayalimizdir.

Güney’den Erzincan kısmından Doğu Karadeniz’e inen hattın fizibilitesinin gerçekleştirmesinden sonra Türkiye’nin 2023 vizyonunda 2030’a kadar tamamlamayı hedeflediği Samsun’a kadar gelmiş olan Demiryolu’nun da sahil hattı boyunca sınıra kadar ulaştırılmasıyla yüz yılın hayali de önemli hedeflerimizin arasında ve takibimizdedir. Şehrin ulaşımın da engebeli arazide hafif raylı sistemin projelendirilmesi de gerekiyor. Rize sınırından, Giresun sınırına kadar projelendirilip etap etap Trabzon’un hizmetine sunulacak olması gerçekleştirecek olduğumuz bir proje.”
OGÜNhaber