Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile Sakarya Üniversitesi arasında 'MARKA Güdümlü Proje Desteği Programı' kapsamında 'Bölgesel Ortopedik ve Dental İmplant Tasarım, Endüstriyel Üretim ve Test Merkezi' kurulmasına yönelik protokol imzalandı.

Sakarya Üniversitesi ve MARKA bir ilki hayata geçiriyor

İHA- MARKA konsferans salonunda düzenlenen tören ile Sakarya Üniversitesi arasında Kocaeli’de "Bölgesel Ortopedik ve Dental İmplant Tasarım, Endüstriyel Üretim ve Test Merkezi" projesinin hayata geçirilmesine yönelik protokol imzalandı. MARKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Düzce Valisi Ali İhsan Su ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından imzalanan protokolle 3.4 milyon TL’ye mal olacak olan Türkiye’nin ilk Bölgesel Ortopedik ve Dental İmplant Tasarım, Endüstriyel Üretim ve Test Merkezi’nin 2,55 milyon liralık kısmını MARKA karşılayacak. Kalan bütçe ise Sakarya Üniversitesi tarafından karşılanacak.

Yapımı 24 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması planlanan proje ile Türkiye’de sağlık sektöründe kullanılan ortapedik ve dental implant sektörüne yönelik ilk yerli ürünlerin tasarımı, test ve analizlerini yapmak, üretim teknolojisini geliştirmek, mevcut ürünlerin katma değerini arttırmak, bu sahada yapılan yurtdışı ithalatı durdurmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amaçlanıyor.
OGÜNhaber