Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kağıt Fabrikası’nın restore edilerek fabrika alanına yaptırılan Kocaeli Bilim Merkezi’ne ait ilk bilim düzenekleri geldi.
İHA - Almanya’dan gelen ilk grup düzenekler, Kocaeli Bilim Merkezi’ndeki yerlerine yerleştirildi. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Bilim Merkezi projesine ait ilk düzenekler yerlerini aldı.
Almanya’dan gelen altı kişilik uzman ekip tarafından yerlerine yerleştirilen bilim düzenekleri toplam 35 adet. Bir hafta süren montaj işinden sonra bilim düzenekleri çocuklar tarafından test edildi.
Kocaeli Bilim Merkezi içerisinde yer alacak 4 galeriden biri olan Algı ve Düşünce galerisinde görme, işitme ve dokunma duyularına hitap eden 35 düzenek bulunuyor. Çocuklar bilim düzenekleri ile günlük hayatta farkında olmadan yaptığımız hareket ve eylemlerin oluş nedenlerini öğrenme ve test etme fırsatı bulacak.
Algı ve Gerçeklik Galerisinde, Gümüş Top Duvarı, Polarize Işık Sütunu, Kaybolan Cam Çubuklar, Su Topu Merceği, Mercek Masası, Gölge Odası, Girişim Desenleri, Köşe Aynası, Sonsuz Ayna, Optik Mercekler, Ses Spektrogramı, Dev Gitar Teli, Ses Hafızası, İşitme Aralığı, En Yüksek Sesi Bulma, Kulak Hileleri, Derinlik Değiştirici, Bozulan Halka, Benhamın Diski, Sen ve Ben, Kaybolan Yüz, Gözde Kaybolan, Kafesteki Kuş, İğneye İplik Geçir, Değişim Körlüğü, Top Kaç Defa Sekiyor, Renk Çatışması, Terlediğini Gör, İrkilme Tepkisi, Düşünme Süresi, Gözler Kalbin Aynasımıdır, Yerleri Değiş, Stero Ses, Nereden Geliyor Bu Ses, Konuşurken Dinlemek ve Karmaşık Gölgeler düzeneği bulunuyor.
Kocaeli Bilim Merkezi’nde, 200 deney düzeneği ve bu düzeneklerin sergileneceği dört adet özel tasarım galerisi bulunuyor. Tüm ziyaretçilere hitap edecek eğitim salonları ve bilimsel çalışmaların yapılacağı atölyeler de bilim merkezinde yer alıyor. Ayrıca alanda bilimsel söyleşilerin ve bilimsel gösterilerin yapılacağı sahneler, araştırma ofisleri, gökevi, hediye dükkanları ve bilim kafe de mevcut.