Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) işbirliğiyle ‘’Gençlerle Biz Bize’’  söyleşisi düzenledi.

'Gençlerle Biz Bize' söyleşisi yapıldı

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığının ‘Uyanış Gençlik’ mottosu ile düzenlediği programda Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) başkanı Abdullah Eren söyleşi gerçekleştirdi.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda Eren, Türkiye’nin sadece bu topraklarla sınırlı olmadığını, dünyanın dört bir yanında kalbi Türkiye ile beraber atan milyonlar olduğunu ifade etti.

Eren, şöyle konuştu: 
“Hiçbir ülkenin güç denkleminde gönül coğrafyası diye bir tabir yoktur. Bu bize has bir durumdur. Türkiye’nin en büyük zenginliği bu topraklara muhabbet besleyen topluluklardır. Irak’ın kuzeyindeki Kürtler, Suriye’nin kuzeyindeki Türkmenler, Kürtler; Somali’deki Müslüman kardeşlerimiz de buna dahildir.”

Eren, Diyarbakır'a üniversite eğitimi için gelen öğrencilerin sorularını cevapladı. 

Program, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi’nin Eren’e plaket takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Etkinliğe, Dicle Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakoç, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ömer Buğday ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
OGÜNhaber