Diyarbakır Valisi Sayın Murat Zorluoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere ilimizi teşrif eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum'u havaalanında karşıladı. Bakan Kurum, Vali Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum Diyarbakır'da

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Diyarbakır programı kapsamında Valiliği ziyaret etti. Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Kurum, Vali Murat Zorluoğlu ile makamında bir süre görüştü.

Daha sonra Diyarbakır Valiliği Hevsel Salonda düzenlenen "Koordinasyon Toplantısı"na başkanlık eden Bakan Kurum, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da, kentin geleceği adına istişarelerde bulunduklarını söyledi.

Bakan Kurum, sözlerine şöyle devam etti:

"Yıkılan tarihi surlarımızın inşası için Valiliğimizle ortak bir çalışma başlatmıştık daha önce. Oraya hem teknik hem de maddi desteklerimiz oldu. Bu desteklerimize devam edip yıkılan tarihi surlarımızı yeniden ayağa kaldıracağız."
Dicle Nehri kenarında Diyarbakır'ımıza yakışacak bir restorasyon projesi, bir çevre düzenleme projesi, bir rekreasyon alanı kazandırmak üzere inşallah çalışmalarımızı başlatıyoruz." ifadelerini kullanan Bakan Kurum, Diyarbakır'ın en güzel yerlerini Diyarbakırlıların hizmetine sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Diyarbakır merkezde "Oğlaklı bölgesi"nde kente yakışacak yeni modern bir uydu kent yapımının sürdüğünü dile getiren Bakan Kurum, yaklaşık 15 bin konuttan oluşan projenin altyapısıyla, okullarıyla, camileriyle ve sosyal donatılarıyla tam bir örnek şehircilik modeli olacağını vurguladı.

Toplantıya, Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur, İLBANK, Emlak Konut, Yapi İşleri, GEDAŞ, Milli Emlak Genel Müdürleri, Kentsel Dönüşüm Başkanı, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ile kurum müdürleri katıldı.

Bakan Kurum, Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler daha sonra Toplu Konut İdaresi Başkanlığı koordinesinde merkez Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi'nde yapımı süren konutlarla ilgili incelemelerde bulundu. Çalışmalarla ilgili bilgi alan Kurum, örnek daireyi gezdi. Konutlarına yerleşen vatandaşlara hayırlı olsun dileğinde bulunan Bakan Kurum, çocuklarla yakından ilgilendi.
OGÜNhaber