Yavuz hırsız, ev sahibini bastırırmış..

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada bunun siyasi bir konu olmadığı, iç güvenlikle ilgili bir mesele olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 33 bin personel alımı yaptığını, bunun 12 bininin ancak incelenebildiğini, 557 kişinin terör örgütü bağlantısı olduğunu duyurdu.

İddialar çok ciddi bunları yazmayacağım, süreci birlikte takip edip göreceğiz ancak benim dikkat çekmek istediğim konu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bu konu hakkındaki tavırlarıdır.

Haber kanallarını gezip, medyada boy gösterip mağdur edebiyatı yapması, sanki sadece mensup olduğu siyasi görüş nedeniyle hedef gösteriliyormuş gibi yansıtması, iddialar asılsız ama iktidar kendisine çamur atmaya çalışıyor şeklinde algı oluşturması bir belediye başkanına yakışmıyor.

Her şeyden önce hiyerarşi denen bir şey var, elbette İçişleri Bakanlığı belediyeleri denetleme yetkisine sahip. Belediye'ye alınan çalışanların sabıka kayıtlarına bile bakılmamış, ortada çok ciddi güvenlik sorunu var. Şeffaf bir belediyeler bu tarz soruşturmalara kapılarını sonuna kadar açar "Buyurun denetleyin, soruşturun bizim saklayacak bir şeyimiz yok" der. Ama tam tersini görüyoruz neden, sakladığınız bir şey mi var yoksa, nedir bu tantana bu kıyamet?

Sayın İmamoğlu'nu doğru dürüst bir icraat te göremiyoruz, medyada ya yaptığı tatillerle gündem oluyor ya da polemiklerle. Hizmet deyince ortalardan kayboluyor. İstanbul'un hali de ortada. Ancak iktidar tarafından bir gündem olduğunda anında ortaya çıkıp tantanaya başlıyor. Sanki hedef alınıyor, bizzat kendine suç atılıyor gibi gösterip konuyu çarpıtarak adeta seçim öncesi yaptığı gibi mevzudan kendine reklam malzemesi çıkarıyor, mağduriyet üzerinden prim devşirmeye kalkıyor.

Ya İBB'de milli güvenliği ilgilendirecek çok ciddi sorunlar var, ya da bu güvenlik meselesini siyasi mesele gibi gösterip tribünlere oynuyorsunuz. Her ikisi de çok vahim bir durum. Net ve şeffaf olun, bu soruşturmanın sizin için sakıncası yoksa zaten kapılarınızı sonuna kadar açarsınız.

Halkın beklediği budur!
Evet dostlarım, görüşleriniz ve yorumlarınız bizler için çok değerli. Bana sosyal medya hesaplarım üzerinden ya da ogunhaber.com'dan ulaşabilirsiniz.
Allah'a emanet olunuz!
OGÜNhaber