Bave Kurdan (Kürtlerin Babası) Sultan Abdülhamid

Sultan II. Abdülhamid Han dönemindeki düşmanlıklar 100 yıldır bu topraklarda tekrar tekrar önümüze getirilmektedir. Bugün; tüm neredeyse yabancı güçler Sultan Abdülhamid Han döneminde olduğu gibi, Kürtlerin Türklerle birlikte yüzyıllardır kardeşçe birlikte yaşamasına tahammül gösterememektedirler. Bugün de Barış Pınarları harekâtımızı Türk-Kürt Savaşı olarak sunmalarının sebebi budur.

Sultan II. Abdülhamid Hân, ülke sınırları içinde yaşayan Müslümanları şuurlu bir ümmet yapmak arzusundaydı. Böylelikle Müslümanları Batı emperyalizmine karşı muhafaza etmeyi ve ülkeyi bölmek isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakmayı amaçlamaktaydı. Sultan II. Abdülhamid “Batıda Müslüman Arnavutları, güneyde Müslüman Arapları ve doğuda Müslüman Kürtleri devletin sınırları içinde tutmaya çalışmıştır.



Bunu ancak aşiretler aracılığıyla yapabileceğini düşündüğünden Arnavutlar için "Saray Muhafız Alaylarını", Arap aşiretler için "Aşiret Mektebini" ve Kürt aşiretler için "Hamidiye Alaylarını" teşkil etmiştir.

Sultan II. Abdülhamid Hân Kürtlerden oluşturduğu Hamidiye Alayları Ermeni isyanlarını bastırmak ve denetim altına almakta çok başarılı oldu. Bütün Avrupa’da, Ermeni isyanları ile beraber Doğu Anadolu’da Ermeni devletinin kurulmasına neredeyse kesin gözüyle bakılırken, Sultan II. Abdülhamid Han tarafından kurulan, Hamidiye Alaylarının üstün başarısı ile Ermeni devletinin kurulması engellenmiştir.



Avrupa’da çok büyük bir yankı bulan bu engellemeyi gerçekleştiren Sultan Abdülhamid ve Hamdiye Alayları aleyhine, Avrupa gazetelerinde bugünkü gibi yalan ve iftiralar dolu haberler yapılmaya başlanmıştır o tarihlerde.

Unutulmamalıdır; Kürt halkı, Ermeni devletinin kurulması önünde en büyük engeli oluşturmuştur. Bundan dolayıdır ki, Ermeniler Kürt halkına her zaman düşmanlık beslemişler ve her fırsatta intikam almak için fırsat kollamışlardır.

Sultan II. Abdülhamid Han, Aşiret Mekteplerinde okutturduğu Kürt çocuklarla da yöre halkının devlete güvenmesini temin etti ve kendisine Kürtlerin Babası anlamına gelen Bave Kürdistan adı verildi Bu nedenle de tahttan indirilmesine en büyük tepki yine Kürtlerden geldi.

Hamidiye Alayları kurulur kurulmaz, Ermenilerden ve Avrupa’dan hemen itiraz sesleri yükselmeye başladı.

Peki, Bu itirazların sebebi neydi? Ermeniler için maksat Müslüman halkı savunmasız bırakmak, Yabancı devletler için ise, Ermeniler ve Kürt Aşiretleri vasıtasıyla Doğu Anadolu’yu Osmanlıdan koparmak idi.

Dikkat ederseniz oyun aynı oyun; bugün de kendi vatanımızda özgür ve bağımsız yaşamak arzusundan olarak sınırlarımızın dibine kadar getirilmiş teröristlere devlet kurmalarına engel oluyoruz diye kıyameti koparıyorlar.



Bizim vatanımızda bu oyunlar eskiden beri oynanır durur. Ama unutulmasın ki bizler de Sultan Abdülhamid’in torunları olarak bu oyunları bozmada ustayız. Sultan Abdülhamid'i anlayanlar, onun izinden giderek bu toprakları hiçbir güce karşı peşkeş çekemeyeceklerdir.

Bu vesile ile siz kıymetli okuyucularımdan ricam; çocuklarımıza gerçek tarihi öğreterek, bu yanlış propagandalara kapılmalarını engellemenizdir..

Allah’a emanet olunuz.!
OGÜNhaber