Yerel seçim, genelde değerlendirilecek

Hemen hemen birkaç ilçe dışında birçok ilçe başkanı, belediye başkanı aday adayı olacağının sinyalini verirken, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığından bu sinyallere balans ayarı verildi.
Aday adayı olmak isteklerini seslendiren ilçe başkanlarına, “Temayül yoklamalarını değerlendirecek, mevcut belediye başkanlarımızla görüşeceğiz, sizlerin hizmet vermesi gündeme gelir, gerekli görülürse, aday adayı başvurunuz olmadan sizleri aday göstereceğiz” mesajı verildi.

‘BAZI BELEDİYE BAŞKANLARININ YER DEĞİŞİKLİKLERİ GÜNDEMDE’
Diğer yandan birkaç belediye başkanlarının yer değişikliği de konuşuluyor. Başarılı olan belediye başkanlarının bir başka ilçede hizmet vermesi ihtimali de var.

‘BAZI İLÇELERDE BELEDİYE BAŞKANI OLARAK HİZMETE DEVAM EDECEKLER BELLİ’
Mevcut belediye başkanlarından Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın gibi isimlerin değişmeyeceği de kesin gözüküyor.

‘EYÜP’TE ÇALIŞMALAR CİDDİ ANKETLER SIK YAPILIYOR’
Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a aylar önce belediye başkanlığı için aday olmak istemediğini söylediği için Eyüp’te yeni aday belirleme için ciddi bir çalışma yürütülüyor.
Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun aday gösterilip gösterilmeyeceği veya başka bir ilçede görev verilip, verilmeyeceği belli olmaz iken Develioğlu’nun ilçesinde sevildiği ve uyguladığı projelerle ilçenin adını sıkça duyurduğu bilinen gerçeklerden…

‘GÜNGÖREN’DE YARIŞ, BAŞÇI, KÜÇÜKALİ VE KARAMAN ARASINDA GEÇECEK’
Güngören’de ise yerel seçimler çok hareketli geçeceğe benziyor. İlçenin kurucu ilçe başkanı olan KONSİAD Genel Başkanı Abdullah Başçı, Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman’ı ilk döneminde başkan seçilmesini sağlayan ekibin ilçe başkanı idi. Şimdi mevcut belediye başkanı da aday adayı, kurucu ilçe başkanı da…

Güngören de bir diğer önemli aday adayı da Dr. Mustafa Küçükali gerçeğini de görmezden gelemeyiz. Genel Merkezden etkin isimlerle görüşerek Küçükali’nin aday adaylığı başvurusunda bulunduğu konuşuluyor.
Güngören’de şanslar eşit ve yarış, Başçı, Küçükali ile Karaman arasında geçecek gözüküyor.

‘BAŞAKŞEHİR’DE MEVLÜT UYSAL İLE ESKİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI BİRBİRLERİNE RAKİP’
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın tekrar aday gösterilip, gösterilmeyeceği bir bilmece gibi karşımızda dururken, aday adayı olan eski Belediye Başkan Yardımcılarından Mehmet Şahin’in hem teşkilat hem de vatandaşlar tarafından tanınmış ve sevilen siyasetçi olması vesilesiyle aday gösterileceği de kulaktan kulağa fısıldanıyor.

‘AVCILAR İÇİN SÜPRİZ BİR İSİMDEN BAHİS EDİLİYOR’
CHP’nin kalelerinden olan Avcılar için ise sürpriz bir isimden bahis ediliyor. Müzik dünyasının duayenlerinden olan bu kişi Avcılar’ı marka bir ilçe yapmak için en isabetli isim olduğu bir gerçektir.
Kısaca yerel seçim, yerelde değil, genelde değerlendirilecek kadar önem arz ediyor…
OGÜNhaber