Her şey Auzef yazım ile başladı...

İstanbul Üniversitesi bünyesinde kurulan Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinin felsefe, coğrafya, halkla ilişkiler bölümleri ile ilgili bazı konuları yazıya dökmemin ardından üniversite yönetiminden alışık olmadığım cevaplar alarak, olumsuzluk yerine olumlu olan değişik davranışlara maruz kalmam gerçekten beni şaşırttı.

Şaşırma nedenime gelince; daha önce kaleme aldığım eleştirisel yazılarıma gelen cevaplar hep ağır hakaret, tehdit ve tekzip şeklinde olurken, ilim yuvası temsilcileri kendi haklarında yazılan eleştirisel yazılar dolayısıyla tarafıma teşekkür ederek, mesleğime gösterdikleri saygı ile sevgi seli sağanağı altında sorunlara çözüm odaklı yaklaşmaları hem bende, hem de fakülte öğrencilerinde hoş bir seda bıraktı.

Örgün eğitime çalıştıklarından veya başka nedenlerle gitmeye vakti olmayan kişilerin çoğunlukla tercih ettiği uzaktan eğitim fakültesinde ki öğrencilerin sorunlarını kaleme aldığımda twitter’da yapılan paylaşımların ardından İstanbul Üniversitesi Rektörü prof. Dr. Yunus Söylet konuyu öğrendiği gibi twitter aracılığıyla sorunların ivedilikle çözüme kavuşturulacağı sözünü vermişti.

Rektör Yunus Söylet beyefendi Auzef dekanlığı ile ilgili yazıma istinaden, İstanbul Üniversitesi olarak Auzef’in başına çok başarılı olan Prof. Dr. Fahrettin Arslan’ın getirildiğini ve eksikliklerin giderilmesi konusunda kendilerine çok güvendiklerini söylemişti.

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Arslan ile tanışmamın ardından ise Rektörümüz Yunus Söylet’in bu sözlerinin ne kadar doğru olduğunu anladım.

Tabi Fakülte öğrencileri olarak yapılanları değil de yapılmayanları görerek, tek taraflı bir analiz yaptığımızı, İstanbul Üniversitesi AUZEF Yönetim Kurulu Üyesi ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Özoğlu’nun yaptığı sunum ile İstanbul Üniversitesi AUZEF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Ekinci’nin anlatımları ile anladım.

Normalde uzaktan eğitim fakültesinin sınavlarını ÖSYM merkezi yapacak iken yıllık maliyetin öğrencilere daha düşük çıkması için İstanbul Üniversitesi tarafından üstlenilen sınav kitapçıkları, sınav anahtarlıkları ile sınav sonuçlarının hesaplanma sistemi tam anlamıyla Avrupa standartlarında gerçekleştirilmiş. Tabi bu da eğitim maliyetlerinin düşmesi anlamına geliyor.

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanımız Fahrettin Arslan’ın, alışagelmiş eğitimci çizgiden uzak öğrencilerle arkadaşlık ilişkisi ile birebir iletişimde örnek olması ise gerçekten fakülte camiasını gururlandırıyor.

Yüz yüze öğrenmenin sınırlarını ortadan kaldıran sistemde yüz yüze iletişimi sorunların çözümü için ortadan kaldırmayan Auzef Dekanı Fahrettin Aslan, yaptığı etkinliklerle de öğrencileriyle buluşmaya devam ediyor.

İstanbul Üniversitesi AUZEF Dekan Sekreteri ve Personel İşleri Şefi Nursel Özsoy’da öğrencilerin sorunları haricinde ki konularda da yardımcı olması ile fakülte bölüm temsilcileri ile öğrenciler tarafından seviliyor.

Sosyal ağları en iyi kullanan bilim adamlarımızdan olmasıyla tanınan Prof. Dr. Yunus Söylet, twitter aracılığıyla öğrencilerin dilek, şikâyet ve temennilerine ulaşarak, sorunların çözümü noktasında bürokratik engelleri yok etmesiyle gönülleri fetih etmeye devam ediyor.

İstanbul üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet başta olmak üzere Auzef Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Arslan’a, AUZEF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Ekinci’ye, AUZEF Yönetim Kurulu Üyesi ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Özoğlu’na, AUZEF Dekan Sekreteri ve Personel İşleri Şefi Nursel Özsoy’a ilim yuvası yöneticilerine yakışır bir şekilde tavır ve davranışlarından dolayı teşekkür ederim.

Evet, her şey Auzef yazım ile başladı; yazımın başında da belirttiğim gibi ilk defa mesleğimde kaleme aldığım bir eleştirel boyuttaki bir yazı sonrasında yazıya konu olan taraflardan tehdit, hakaret ve tekzip yerine teşekkür aldım.

Teşekkürün nedeni ise doğru veya yanlış dışarıdan nasıl göründüklerini bir ayna misali ile yansıtmam imiş….

 

OGÜNhaber