Geleceğimiz risk altında!..

Bu ülkemize has bir durum değil ki! ne anlatıyorsunuz dediğinizi tahmin ederek, hemen tasdik şekliyle konuyu değiştiriyorum.

Televizyonlar geleceğimiz olan çocuklarımızı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kurtlar vadisi seyreden çocuklarımız kin ve nefreti hayatlarının bir parçası olarak görürken, insanın insanı öldürmesinin ise normal olduğu hafızalarına kazınıyor.

Aşk-ı Memnu’da yenge ile aşk yaşamak normal bir durum ahlaksızlığı ile karşı karşıya kalınmışken, pis yedili ile çocuklar aşk ve yaramazlık üçgeninde olmanın kitap okumaktan daha önemli olduğu fikrine kapılıyorlar.
Televizyon kanallarında yayınlanan programlarda yer alan şiddet sahnelerinin çocuğun gelişimini olumsuz etkilediğini hepimiz biliyor, sohbetler arasında zikir ediyor, fakat hiç birimiz bu soruna çözüm bulmak için icraata geçmiyoruz.

Çocuklarımızla sevecen bir ilişki kurmak için çaba harcadığımızda tüm çabalarımızı kara kutu paramparça ediyor.
Çocuklarımız genellikle taklit ederek öğrendikleri için televizyonda gördüklerini yaparak, bilinçsiz yayınların etkisiyle yalan yanlış öğreniyorlar.
Teknolojinin nimetlerinden bilinçli yararlanamayan çocukların düşmanca bir gençlik geçireceklerini söyleyen çocuk gelişme uzmanlarını duymazdan gelmemeliyiz.
Televizyonda, sinemada ya da bilgisayar oyunlarında çok fazla şiddet izlemenin de çocuklarda saldırgan davranışlara yol açtığı bilinmektedir.
Bir ebeveyn olarak çocuğumuzun izlediği şiddet miktarını kontrol altında tutabilmeliyiz.
Lakin bu kontrolü her zaman çocuğumuzun yanında olamadığımız için sağlıklı yapamıyoruz.
O nedenle bu konuda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na büyük görev düşmektedir. Bir karar verelim çocuklarımızı şiddetin içerisine mi atacağız, yoksa şiddete karşı olmalarını mı öğreteceğiz.
Şiddete karşı ahlaklı bir nesil istiyorsak olayı yalnızca yetkililere bırakmadan çocuklarımızın gelişimine olumsuz etkileri olan yayınları RTÜK’e şikayet etmeliyiz.
Çocuklarımın geleceğinden endişe duyan bir baba olarak bu yazıyı kaleme aldım ve uygunsuz yayınları da RTÜK’e bildirdim.
Geleceğimiz olan çocuklarımız için şimdi sıra sizde…                                   Şikayet linki
OGÜNhaber