Gün Medya Grubu ve Atlas Global'in ana sponsorluğuyla desteklediği 33. Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali 'En İyi Sarımsak Yetiştiricisini' seçti.

Türkiye'deki en iyi sarımsağın sahibi, işin sırrını anlattı

'En İyi Buzağı Yetiştiricisi' , 'En İyi Kuzu Yetiştiricisi' , 'Güzellik Yarışması' gibi yarışmaların düzenlendiği festivalde, en önemli ünvanlardan biri olan 'En İyi Sarımsak Yetiştiricisi' seçildi.

40 Üzerinde katılım gösteren sarımsak yetiştiricisi arasından, 27 numaralı sarımsağıyla Yunus Ulu 'En İyi Sarımsak Yetiştiricisi' seçildi.

Sarımsağı iri ve hoş görünümüyle jüriden tam puan aldı.



Yaptığımız röportajda hislerini sorduğumuz soruya; mutlu olduğu, emeklerinin karşılığını aldığını dile getirirken festivali düzenleyenlere teşekkür etti.

Türkiye'nin en iyi sarımsağını yetiştirirken neler yaptınız ve bu işin sırrı nedir diye sorduğumuzda Ulu, "Sarımsak işi çok zahmet isteyen emek isteyen bir şey. Gecemizi gündüzümüzü veriyoruz. Çocuk gibi bebek gibi bir bakım istiyor, hastalandığında ilaçlamasını yapmamız gerekiyor. İlk başta doğal yolla bunu sağlamaya çalışıyoruz. Sulaması, böcekle mücadelesi var. Emeği çok, aynı bir bebeğe nasıl bakıyorsak sarımsak işi de aynı öyle. Bu emeği ve özeni gösterirken bu kaliteyi elde edebiliyoruz. Kolay değil bunu elde etmek, ilk başta Allah bunu nasip ediyor, biz elimizden geleni yapıyoruz gerisini Allah'a bırakıyoruz." dedi.



Ayrıca Yunus Ulu, Taşköprü sarımsağının diğer sarımsaklarla karıştırılmasıyla ile ilgili şu ifadeleri kullandı:
"Taşköprü sarımsağı bu, bizim halkımızdan istediğimiz Taşköprü sarımsağının diğer sarımsaklardan, çiğ sarımsağından ayırt edilmesi. Çünkü bizim burada verdiğimiz emek çok büyük. Biz burada çoluk çocuğumuzla, hanımlarımızla annelerimizle emek veriyoruz. Sarımsağın 1 yıl boyunca emeği bitmiyor, 1 ayda emek verelim para kazanalım diye bir şey yok. Tüketicimizden marketten ürünü alırken bunu ayırt etmesini istiyoruz. " dedi.
 
OGÜNhaber