GMG Kastamonuspor'a karşı yapılan taktiksel savaşa dur demek için İstanbul'da bulunan Kastamonulular TFF binası önüne siyah çelenk bırakarak basın konuşması yaptılar.

İstanbul'daki Kastamonulu vatandaşlar TFF önüne siyah çelenk bıraktı

TFF binası önünde Kastamonu halkı, GMG Kastamonuspor taraftarı ve Kastamonulu STK'lar adına siyah çelenk bırakan yaklaşık 100 kişi şarkılar söyleyip GMG Kastamonuspor'u destekleyerek bina önüne geldi.

GMG Kastamonuspor aleyhine hakemler tarafından verilen kararları eleştiren bir grup taraftar, üzerinde ‘Kastamonu halkı, GMG Kastamonu Spor sahipsiz değildir’ yazan siyah çelengi TFF binası önüne bıraktı.

Burada kısa bir açıklama da yapan taraftarlar, “Tarihimize sahip çıkmak için bir aradayız. Son zamanlarda gördüğümüz GMG Kastamonuspor’a yapılan taktiksel savaşa artık Şerife Bacı’nın Torunları olarak dur demeye geldik” dedi.

Hak etmedikleri hiçbir şeyi istemediklerini belirten taraftarlar, son haftalarda oynanan GMG Kastamonuspor maçını TFF yetkililerinin izlemesini ve hakem hatalarını görmesini istedi. Başkan Enes Ege Aygün ve ekibinin yalnız olmadığını söyleyen taraftarlar, Federasyon Başkanı’nın da konuyla ilgili Kastamonu halkını bilgilendirmesini istedi.

TFF binasında bulunan bakan ve yetkililerinde camdan izlediği etkinlikte Kastamonulu taraftarlar ve vatandaşlar tepsini dile getirdikten sonra siyah çelenki bırakıp yine şarkılarla binanın önünü terk etti.



Yapılan tepkide okunan basın bülteni:
"Kıymetli basın mensupları değerli katılımcılar
Bugün tarihimize tekrar sahip çıkmak için bir arada toplandık. Son zamanlarda gördüğümüz GMG Kastamonuspor’a yapılan taktiksel savaşa artık Şerife Bacı’nın torunları olarak dur demeye geldik. Türkiye Futbol Federasyonu şunu iyi bilsin biz hak etmediğimiz hiçbir şeyi istemiyoruz. GMG Kastamonuspor’a tahsis edilen hakemlerin incelenmesini rica ediyoruz. Son haftalarda oynanan maçların videolarını izlemeleri, Kastamonu halkına yapılan haksızlığı anlatmaya yetecektir. Tüm dünyada Türkiye’nin adını benimsettiren profesyonel ligde en genç başkan yaşı İstanbul’u Fatih Sultan Mehmet Han’ın fethettiği 21 yaşında bu genç başkanımız Enes Ege Aygün ve ekibi yalnız değildir. Tüm futbolcularımızın gayretini görüyoruz. Onlara başarılar diliyor ve bu mücadelede haklarını aramak adına Kastamonu sivil toplum kuruluşları ve Kastamonu halkı adına bu organizasyonu yaptık. Sayın Nihat Özdemir sizin gerekeni yapmanız bu saatten sonra bu halk adına görev olmuştur. Hakkaniyetli bir şekilde kamuoyunu bilgilendirmenizi ivedilikle bekliyoruz.

GMG Kastamonuspor Onursal Başkanı Cengiz Aygün’e selam olsun. Biz trübünde o soğuk havada maçı izleyen teyzemizin hakkını aramaya geldik. Ta ki Kurtuluş Savaşı’nda donarak rahmeti rahmana kavuşan Şerife Bacı’nın torunları olarak.

Sözlerimi tüm Kastamonu halkı adına bitiriyor basın mensuplarına katılımları için teşekkür ediyoruz."
OGÜNhaber