AK Parti'nin Diyarbakır merkez Kayapınar İlçe Belediye Başkan Adayı Avukat Cevdet Nasıranlı, Sur ilçesine bağlı Karakoç Köyü’nde bulunan seraları ziyaret etti.

Nasıranlı: 100 dönüm sera ile 500 kişiye istihdam sağlayacağız

OGÜNhaber/Diyarbakır / Mehmet Yasin ASLAN- Seraların işletmecisi Halit Ersin tarafından karşılanan Nasıranlı, seraları gezip bilgi aldı. 20 dönüm üzerine kurulan serada yılda 700 ton ürün aldığını belirten Halit Ersin, serada 40 kişiye de sigortalı iş imkânı sağladığını belirtti.

Nasıranlı ‘Seçilmemiz durumunda Kayapınar’ da en az 100 dönüm üzerine belediye tarafından sera yapıp yaklaşık 500 vatandaşımıza iş imkânı sağlayacağız. Hem de halkımız bu sayede kuracağımız pazarda uzuz ve sağlıklı meyve, sebze yiyecek. Biz belediye hizmetini sadece yol, asfalt, rutin belediyecilik olarak düşünmüyoruz. Çıkış amacımız öncelikle kendi imkanlarımızı kullanarak istihdam kaynakları yaratmak. Seracılıkta gördüğünüz gibi bu konuda önemli bir çalışma. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi gönül belediyeciliği olacak.’ dedi.
OGÜNhaber