Diyarbakır Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cihan Kayaalp, Ogün Haber’e Gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Kayaalp, 'Annelerin çığlıklarına kulak verip dua edelim'

OGÜNHaber Özel / Diyarbakır / Mehmet Yasin ASLAN - Cihan Kayaalp, Diyarbakır HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde çocukları dağa kaçırılan anneler ile ilgili ve Halkların Demokratik Partisi’nin kapatılması gibi birçok konuya açıklık getirdi.

Diyarbakır Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cihan Kayaalp yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
Yaklaşık kırk yıldır bölge halkı terörle iç içe yaşamaktadır. Yani terörün her boyutunu yaşamışlar. Ben kırk yaşındayım nerdeyse terörle bir şekilde iç içe yaşadık. Bir kaos ortamı vardı, insanlar korkuyordu. Bunu simitçisinden tutunda iş adamına kadar her kes hissediyordu.

Çocukları her ne sebepten olursa olsun anne ve babalar bu çocukların arkasından araştırma bile yapamıyorlardı korkuyorlardı bir şekilde örgüt ve uzantıları aba altından sopa göstererek toplum içine çıkamazsınız sizi hain ilan ederiz veya bir şekilde bu aileleri sindiriyorlardı.

İlk kez Hatice anneyle bir eylem başlatıldı her şeyi göze alıp kendi evladını kurtarma çabasına giren Diyarbakırlı bir annemiz ve sonuç aldı ve evladı geri getirildi. Bunu gören diğer annelerde her türlü riski göze alarak bu olaya sebep olduklarını düşündükleri HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlattılar.

Hatta bildiğim kadarıyla orda ölüm orucu başlatanlarda var. Şimdi buna hangi boyutuyla bakarsanız bakın ben görüntüleri de izledim.  Oradaki annelerin çığlığını oradaki annelerin içtenliğini bir annenin evladını elinden almak ne demek onun canını almaktan farkı yoktur. Oradaki sitemler oradaki çığlıklar bunu ifade ediyor.

Kanımca bölgede bu şekilde on binlerce aile var. Evlatları dağa götürülmüş mağdur edilmiş anne babamız var. Bu insanlar yeterli cesareti bulurlarsa evlatlarını aramaya çıkacaklardır. Benim bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından isteğim bu insanlar için dua edelim  bu insanların evlatlarına kavuşması için dua edelim.

Biz her konuda bu ailelerimiz yanında ve destekçileriyiz her ne olursa olsun haklı davalarında yanlarında olacağız. Bölgemizde artık feda edecek bir tek canımızın olamadığını zaten anneler söylüyor oradaki açıklamalarında bundan sonra bir tek evladımızı bile alamayacaksınız vermeyeceğiz diye söylüyorlar. Buradan tüm terör örgülerini lanetliyoruz.
OGÜNhaber