Diyarbakır Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan Diyarbakır'da yürütülen yerel seçim çalışmalarını OGÜNhaber'e anlattı.

Diyarbakır Saadet Partisi İl Başkanı Bozan, yerel seçim sürecini değerlendi

OGÜNhaber / Diyarbakır / Mehmet Yasin ASLAN - OGÜNhaber olarak 2019 yerel seçim röportajlarına Diyarbakır Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan'la başladık. Bozan, OGÜNhaber Diyarbakır muhabiri Mehmet Yasin Aslan'a seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Vatandaşlarımız AK Parti ve HDP seçeneklerine mahkum değildir

Bozan, yaklaşan yerel seçimlerin ülkemiz ve Diyarbakır için hayırlı olmasını temenni ettiğini belirterek; Diyarbakır halkı HDP ve AK Parti seçenekleri arasında kalmamalıdır. Bu iki partinin alternatifi Saadet Partisi'dir. Biz Diyarbakır'da adalet, hukuk, kardeşlik izinden giderek, israfın ve yolsuzluğun karşısında olacak olan anlayışı benimseyen bir kadroyla büyükşehir ve tüm ilçelerde seçime gireceğiz. Halk için halka hizmet, hakka hizmet anlayışıyla hizmet yapacak,  halkın parasının halka harcanması düşüncesiyle ilerleyeceğiz. İnşallah bu yerel seçimlerde kendi logomuzla, kendi adayımızla seçimlere gireceğiz. Bu noktada halkın da desteğinin bizimle olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Seçim için bazı bölgelerde dirsek temaslarımız olabilir

Türkiye genelinde seçim ittifakının olmadığını ancak bazı bölgelerde dirsek temaslarının olabileceğini kaydeden Bozan; Bizim başka bir partiye oy verme bir durumuz yok fakat diğer partilerden oy almak için temaslarımız olacak. Diyarbakır'da yaşayan 1 milyon 700 bin civarında halkımızın desteğini almak istiyoruz. Daha önce başka bir partiye oy vermiş olan vatandaşlarımız vardır. Onlardan bir dönemliğine oylarını bize emanet etmelerini istiyoruz." diye ekledi.

Adayların kültürü, geleneği bilen kişiler olması lazım

Yerel seçimlerin adaylarının tespitinde hangi aday, hangi ilde faydalı olacak sorusunun sorulmasının öneminin altını çizen Bozan, "Biz istiyoruz ki halkın karşısına bölgeyi tanıyan, kültürünü, geleneğini bilen adaylar çıksın. Her ilin, her ilçenin adayı orada yaşamış kişiler olsun. Liderin adamı değil halkın adamı olsun. Umuyorum ki milletimizde bunları gözeterek yerel seçimlerde oyunu kullanır." dedi.

14 Şubat'a kadar isimler belli olacak

Fesih Bozan, Diyarbakır'da adayların henüz belli olmadığını, çalışmaların devam ettiğini belirterek, adayların 14 Şubat'ta Yüksek Seçim Kurulu'na bildirileceğini ekledi.
OGÜNhaber