Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Stadyumu'nun Açılışı ve Ziraat Diyarbakır Gençlik Festivali Kapanış Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Stadyumu'nun açılışını gerçekleştirdi

Mehmet Yasin Aslan/Diyarbakır - Stadyuma Cumhurbaşkanlığı otobüsü ile gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, otobüsten halkı selamlayarak hediyeler dağıttı.



Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, perşembe günü başlayan festivalin yarın sona ereceğini, mayısta İstanbul'da yapılan festivalin ekimde Diyarbakır'da tekrarlanıyor olmasını anlamlı bir tercih olarak gördüğünü belirterek, "Sanat, kültür, spor, eğlence ve daha pek çok etkinliğin içinde yer aldığı bu festivalin Diyarbakır'ın gelişen ve değişen yüzünün sembolü olacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.



Diyarbakır'a sevgi ve muhabbetlerinin lafta olmadığına işaret eden Erdoğan, "Biz Diyarbakır'ı istismar etmek değil, imar etmek, geliştirmek, yükseltmek, huzura ve refaha kavuşturmak için çalışıyoruz." diye konuştu. 

Bu yıl içinde üçüncü defa Diyarbakır'a geldiğini ve Diyarbakırlılarla kucaklaştığını anlatan Erdoğan, "Emin olun Diyarbakır'ın her meselesini takip ediyor, her işini kolay kılmanın yolunu arıyoruz. Hele konu Diyarbakırlı gençlerimiz olduğunda elimizden ne gelirse yapmayı boynumuzun borcu olarak kabul ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.



"Bu gençlik umudumuz, ümidimiz her şeyimizdir"
Diyarbakır'da gençlerle birlikte olmanın, enerjilerine enerji kattığını ve mücadele azimlerini bilediğini vurgulayan Erdoğan, "Çünkü biz bugün burada karşımızda Selahaddin Eyyubi'nin torunlarını görüyoruz, çünkü biz bugün burada karşımızda atasından işaret aldığı gün milletiyle birlikte yürüyecek Fatih'in evlatlarını görüyoruz. Çünkü biz bugün burada karşımızda Asım'ın neslini görüyoruz, çünkü biz bugün burada karşımızda 'Zaman bendedir ve mekan bana emanettir' şuurundaki bir gençliği görüyoruz. Bu gençlik ki peygamberlerin, sahabelerin, nice büyük devlet, kültür, sanat insanlarının şehri Diyarbakır'ın ve ülkemizin geleceğidir. Bu gençlik ki 2053 ve 2071 vizyonlarımızı hayata geçirecek nesildir. Bu gençlik ki umudumuz, ümidimiz her şeyimizdir." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm gençlere "bu büyük sorumluluğu üstlenmeye, bunun için kendimizi her alanda en iyi şekilde yetiştirmeye, değerlerimize sahip çıkarak ruhumuzu, sporu ihmal etmeyerek bedenimizi, eğitimle vizyonumuzu en ileriye taşımaya, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet için mücadeleye, bayrağımızı indirmek, ezanımızı susturmak, istiklalimizi elimizden almak, istikbalimizi karartmak isteyenlere günlerini göstermeye, ülkenin 81 milyon insanının hepsini, 81 vilayetinin tamamını kucaklayarak yola devam etmeye" hazır olup olmadıklarını sordu. 

Stadyumdaki gençlerden aldığı "Evet" yanıtı üzerine Erdoğan, "Maşallah, bu gençlik yanımızda oldukça ulaşamayacağımız hedef, galip gelemeyeceğimiz mücadele yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Bir ülkenin kuruluşu ve geleceğinin kılıçla kalemin ucunda olduğuna işaret eden Erdoğan, "Kılıcınız keskin olacak ki vatanınıza ve özgürlüğünüze göz dikenlere fırsat vermeyesiniz. Kaleminiz güçlü olacak ki nesillerinizi eğitim öğretim yoluyla geleceğe hazırlayabilirsiniz." dedi. 



Erdoğan'a konuşmasının ardından 21 numaralı forma hediye edildi
Daha sonra sahaya inen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sahada bulunan ünlüler karması takımıyla fotoğraf çektirdi ve ünlüler karması maçının başlama vuruşunu yaptı. Erdoğan daha sonra tribüne geçerek, maçı izledi. 

OGÜNhaber