Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veysi Aghan, seçim değerlendirmesini ve vaatlerini OGÜNhaber'e açıkladı.

CHP Diyarbakır B.B. Başkan adayı Veysi Aghan OGÜNhaber'e konuştu

OGÜNhaber/Diyarbakır / Mehmet Yasin ASLAN -  32 yıldır belediyecilik yaptığını anlatan Aghan, 2011 yılında Diyarbakır bölgesinde CHP ilçe başkanı ile başlayan siyasi yolculuğuna Diyarbakır'ın sorunlarını çözerek ve insan için yapılan siyaset ile devam ediyor.

Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü mezunu olan ve 32 yıl belediyecilik yapan Aghan, hedeflerinin ütopik ve afaki olmadığını, yalnızca insana yönelik olduğunu dile getirdi. 

Veysi Aghan, Diyarbakır insanının refah, barış, kardeşlik içinde yaşaması için çabalayacağını, ulaşım problemini çözeceğini, makamını ve koltuğunu çok fazla kullanmayacağını, makam aracını satıp halkının yararı için kullanacağını belirtti.

Üretici ile vatandaşı aracı olmadan bir araya gelmesi için oluşturduğu projeden bahseden Aghan, 'Dün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı projeyi ben 2-3 ay önce bir röportajımızda açıklamıştım' dedi.

Diyarbakır'da ittifak varmı?

Muhabirimizin ittifak sorusuna cevap veren Aghan, 'Demokrasi uğruna anti demokratik paydada birleşebileceğimiz tüm siyasi partiler ile gönül birliği içerisinde olmak isteriz. Ekonomik göstergelerin çok ağırlaştığı bir dönemde birde siyasi baskıların gerçekten bölge insanını bunalttığını görüyoruz.' dedi.

'Halkın iradesi ile iş başına gelen Belediye Başkanlarının keyfi olarak görevden uzaklaştırılması ve kayyum atanması içimize sinen birşey değil.' diyerek vatandaşların seçimi ile Belediye Başkanı olan kişilerin verilen kararlar ile görevden uzaklaştırmalarının yanlış olduğunu söyledi.

Koltuk ve makamı kullanmayacağım!

Röportajı makam koltuğunda vermek istemeyen Aghan, 'Koltuk ve makamı kullanmayacağım. Ben halkın başkanı olacak isem halkımın yanında olacağım. Siz beni kaldırım çalışmasında da göreceksiniz, sokakları süpürürken göreceksiniz, çiçek ekerken de göreceksiniz' dedi.

Makam araçları halkın faydasında kullanılacak

Üretime, istihdama, vatandaşa katkı sağlayacağını söyleyen aday Veysi Aghan, makam araçları halka hizmet için kullanılacağını söyledi.
OGÜNhaber