Avrupa Birliği Bakanı (AB) ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye kararını değerlendirdi. Çelik, 'Bu karar öylesine bir siyasi tutarsızlık içeriyor ki bu kararı verenler bu mesajın Kapıkule sınır kapısından girmeyeceğini bilsinler' dedi.

Bu karar Kapıkule'den içeri giremez

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile müzakereleri geçici olarak dondurması kararını değerlendirdi. Çelik, parlamentonun gerçekle uyuşmayan bir karar verdiğini söyledi.

Çelik şöyle konuştu:
"Bu karar Türkiye - AB arasındaki bir krize değil AP’nin içine düştüğü değerler krizine işaret ediyor. Bu karar öylesine bir siyasi tutarsızlık içeriyor ki bu kararı verenler bu mesajın Kapıkule sınır kapısından girmeyeceğini bilsinler. Mesele hangi kurumun ne mesaj verdiği değildir. Mesele o mesajın bir vizyon içermesidir."

ADANA’DAKİ TERÖR SALDIRISI
Adana’daki terör saldırısına da değinen Bakan Çelik, bombalı bir aracın sürücüsüyle birlikte ele geçirildiğini açıkladı. Bakan Çelik’in konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:
"Bu eylem sırasında kullanılan diğer bir araç ele geçirildi. Çatışma sonucunda içindeki şahıs güvenlik güçleri tarafından yaralı olarak yakalandı. Bu alçakca saldırıyı gerçekleştirenlerin yanına kar kalmayacak."
OGÜNhaber