Mardin Büyükşehir Genel Sekreteri Mustafa Ayhan son bir yılda kayyum görevlendirmelerinden sonra yapılan çalışmalarla Mardin halkının kendilerini bağrına bastıklarını söyleyerek yapılan çalışmaları OGÜNhaber'e anlattı.

Güneydoğu'nun parlayan yıldızı Mardin

OGÜNhaber Özel / Mehmet Yasin ASLAN - Özellikle yapılan Sosyal Belediyecilik çalışmalarıyla halk ile birebir iletişim kurduklarını söyleyen Mustafa Ayhan, "Kayyum olarak görevlendirilmeden sonra Büyükşehir Belediyesi olarak 800bin vatandaşımızın sosyal alanda ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaya başladık. Bu kapsamda Mardin Masası uygulamamızı kurduk. Eğitim almış gençlerimizi alanlara göndererek halkla ilişkiler birimimizi büyüttük. Bunun yanında Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'mızın bünyesinde psikolog ve sosyolog arkadaşlarımız ile engelli, yaşlı ve ihtiyacı olan vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde tespit ederek çözüm bulmaya çalışıyoruz" dedi.

Belediye ile vatandaşların ilişkilerini en verimli sağlandığı dönemde yaptıkları çalışmaları anlatan Mustafa Ayhan mevcut olarak 26 değişik proje yürüttüklerini, evlenen, yeni doğan, bakıma muhtaç, engelli, ihtiyacı olan ve asker vatandaşlara yapılan ve sağlanan destekleri anlattı.

Mardin Halkı'nın daha önce belediyecilik hizmetlerinden doğru düzgün faydalanamadıklarını söyleyen Ayhan, özellikle sosyal anlamda vatandaşın ayağına hizmeti götürdüklerini iletti.
OGÜNhaber