Çin'in Wuhan kentinde başlayıp, tüm dünyaya hızla yayılmaya devam eden koronavirüse ilişkin endişeyle birçok haber okuyoruz. Ancak biz, bu sefer sizler için koronavirüse ilişkin ülkemizde yaşanan, insana biraz olsun umut veren, mutlu eden gelişmeleri ve haberleri derledik.

Mutlu Eden Haberler | Koronavirüste umut veren gelişmeler

- Türkiye'de ilk plazma tedavisi Malatya'da yapıldı
Sağlık Bakanlığı ve Kızılay harekete geçti, üniversiteler destek verdi; koronavirüs salgınıyla mücadelede iyileşmiş hastalardan alınacak plazma kan ürünü ile kritik durumda olan hastaların tedavisine ülkemizde başlandı. Çin'den sonra koronavirüse karşı plazma tedavisi dünyada Çin'in ardından ilk kez Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde başladı. Virüse karşı yüzde 80 başarı elde edilen tedavi için koronavirüs atlatan kişilerden, tedavisi devam eden hastalara plazma bağışlanması isteniyor.

- Yerli ilaç firması koronavirüs tedavisinde kullanılan ilacın üretimine başladı
Bir diğer güzel haber de yerli ilaç firması Abdi İbrahim'den geldi. Firma, koronavirüs hastalarının tedavisinde kullanılan sıtma ilacını Türkiye'de üreterek Sağlık Bakanlığı'na ücretsiz olarak teslim etmeye başladı.

- 84 yaşında koronavirüsü yendi
İzmir'de yaşayan 84 yaşındaki Veli Seven, koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Süreç içerisinde virüsü yenen Seven, hastanedeki sağlık çalışanlarının alkışlarıyla taburcu oldu. Alkışlarla hastaneden uğurlanan Veli Seven, sağlık çalışanlarından haklarını helal etmelerini istedi.

- “Çalışmak için sokağa çıktım” diyen küçük çocuğa yardım yapıldı
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 20 yaş altı sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilk gün sokağa tartıcılık yapmak için çıktığını söyleyen 11 yaşındaki Yılmaz Yayasit'in görüntüleri kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Yayasit'in gözyaşları ile evine gittiği görüntülerin yayılması ile İlçe Kaymakamlığı ve Belediye küçük çocuğun ailesine yardım yolladı.

- AHBAP'tan çığ gibi büyüyen yardım kampanyası
Tüm dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle Haluk Levent de yardımlaşma amacıyla daha önce kurduğu AHBAP Derneği aracılığıyla, evinde beklemek zorunda kalan ve çalışmadıklarından ötürü yardıma ihtiyaç duyan aileler için, dernek ve kendi sosyal medya hesaplarından, "dayanışma günleri" adlı bir yardım kampanyası başlattı. Levent ve dernek üyelerinin 2 binin üzerinde aileye yardımda bulunmasından sonra, bu kampanya giderek büyüdü ve sanat, ticaret ve spor dünyasından bir çok tanınmış ismin ilgilisini çekti. Ve binlerce ailenin ihtiyaçları karşılandı.

- 83 yaşında, kavalıyla "evde kalın" mesajı verdi
Tunceli’de 83 yaşındaki Hakkı Bozdoğan, korona virüs salgını nedeniyle evinin balkonuna çıkıp demir borudan yaptığı kavalını çalarak “evde kalın” mesajı verdi.

- Polis 75 yaşındaki adamı, maaşını çekebilmesi için bankaya götürdü
Yeni tip Korona virüs(Kovid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı bulunan 75 yaşındaki yaşlı adam maaşını polisle birlikte çekip evine geldi. Aktaş, kendisine yardımcı olan polislere teşekkür etti.

- Emekli maaşının hepsini kampanyaya bağışladı
Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde oturan 72 yaşındaki Osman Akdeniz, emekli maaşının hepsini 'Biz Bize Yeteriz Türkiye'm' kampanyasına bağışladı.

- 70 yaşındaki Şükrü amcadan "Sosyal Vefa’ya, Şiirli "Vefa"
Elazığ'da 70 yaşındaki emekli öğretmen Şükrü Aslan, kendisini yalnız bırakmayan Vefa Sosyal Destek Grubu’ndan etkilenip, şiir kaleme aldı. O şiir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medyasından paylaşmasıyla on binlerce beğeni aldı. Grupta yer alan Psikososyal Destek Hizmeti sunan ekibin ziyaret ettiği Aslan'a şiir kitabı hediye edilirken, Vali Çetin Oktay Kaldırım'da telefonla arayarak teşekkür etti.
OGÜNhaber