Hayatın telaşına kapılıp giderken biraz durup soluklanmaya, mutlu eden haberleri duymaya hepimizin ihtiyacı var. Şimdiden yüzünüzde biraz olsun tebessüm bırakabilirsek ne mutlu bizlere. Her hafta olduğu gibi bu hafta da Mutlu Eden Haberler ile sizlerin karşısındayız.

Mutlu Eden Haberler 25 Şubat 2020 Salı

- Hastalığını çizdiği karikatürlerle yendi

Manisa’da henüz 5 yaşındayken, asperger hastalığı teşhisi konulan ortaokul öğrencisi Taha Arben Vurgun, çizdiği karikatürlerle hastalığın olumsuz etkilerini geride bıraktı.

- Restoran şefliğine uzanan yolculuk

Eskişehir’de, iki çocuk annesi Derya Könkenti, ailesine katkı sağlamak için evinin mutfağında Çerkez mantısını hazırlayıp sattığı restorana şef oldu.

- Taleplere yetişemiyor

Erzurum’da 20 yaşındaki Devrim Aktürk isimli öğrenci, 5 gün önce çıkarttığı ‘Hivru’ isimli kitabının taleplerini yetiştiremiyor. Genç şair ilk baskısı tükenen şiir kitabının ikinci baskısına hazırlık yapıyor.

- 64 yıl sonra klarnetle buluştu

Askerlik yaptığı 2 yıl boyunca bando takımında görev yapan ve daha sonra imkansızlıklar nedeniyle alamadığı klarnetten uzak kalan 84 yaşındaki Mustafa Turgutoğlu'nun hayali 64 yıl sonra gerçekleştirildi.

- Başkent 153’ten duygulandıran sürpriz

Ankara'da yaşayan vatandaşların her türlü şikayet ve talebini değerlendirerek çözüm üreten “Başkent 153” ekipleri, bir annenin dileğini de gerçekleştirdi. Başkent 153’e talepte bulunan Firdevs Kırkurt’un evine gidilerek, 11 aylık bebeğine sünnet kıyafeti hediye edildi.

- Doğum gününde oda hayaline kavuştu

Manisa’da maddi durumu iyi olmayan 6’ncı sınıf öğrencisi Rabia Ceylan’ın oda hayali, doğum gününde gerçekleşti. Liseli öğrenciler, topladıkları cep harçlıklarıyla Rabia’nın yüzünü güldürdü.

- Giyim Bankası ihtiyaç sahiplerini bekliyor

Mardin’in Kızıltepe Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşların giyim ihtiyaçlarının karşılanması için ‘Giyim Bankası’ açıldı.

- Kedi kalp masajıyla hayata tutundu

Kilis’te, yangında çıkan dumandan etkilenen sokak kedisi itfaiye erinin yaptığı masaj sonucu hayata döndü.

- Büyükşehir bin 83 öğrencinin servis ücretlerini karşılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi; ihtiyaç sahibi ailelerin ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören çocuklarının servis ücretlerini karşılamaya başladı. Uygulama kapsamında Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, pilot bölge olarak Altındağ ve Yenimahalle ilçesinde bin 83 öğrencinin servis ücretlerini ödüyor.

- Sevda'nın hedefi tır şoförlüğü

Kahramanmaraş’ta bir akaryakıt istasyonunda pompacılık yapan Sevda Tuzlugöl, işe ilk başladığında insanların kendisini yadırgadığını sonra kabullendiğini belirterek, "Bütün kadınlara örnek olmak için bu işi yapıyorum. Bundan sonraki hedefim tır şoförlüğü" dedi.

- Siirt'te yaralı hayvanlar sevgiyle tedavi ediliyor

Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan Hayvan Hastanesi’nde yaralı ve hasta gelen hayvanlar sevgiyle tedavi edilip sıcak yuvaya kavuşturuluyor.
OGÜNhaber