Hayatın telaşına kapılıp giderken biraz durup soluklanmaya, mutlu eden haberleri duymaya hepimizin ihtiyacı var. Şimdiden yüzünüzde biraz olsun tebessüm bırakabilirsek ne mutlu bizlere. Her hafta olduğu gibi bu hafta da Mutlu Eden Haberler ile sizlerin karşısındayız.

Mutlu Eden Haberler - 18.02.2020

- En küçük torunuyla aynı yıl sınava girdi

Tuzla’da yaşayan 83 yaşındaki Turan Gözleveri, okuma azmiyle herkesi hayran bıraktı.

- Sakat kalan kedisine evladı gibi bakıyor

Zonguldak'ta esnaflık yapan Pekcan Günarslan, felç kaldığı gerekçesiyle uyutma önerisini kabul etmediği kedisine evladı gibi bakmaya başladı.

- Biyonik kolla hayata tutundu

Gaziantep'te yaşayan Biyolog Zübeyde Nisa Karabacak, geçirdiği trafik kazasında sağ kolunun dirsek altını kaybetti. Zübeyde, ‘Revo’ adını verdiği biyonik koluyla hayata tutundu.

- 1 hayvanla başladı, azmiyle çiftlik kurdu

Uşak’ta hayalini kurduğu hayvancılık işine başladığında 1 büyükbaşı bulunan Oktay Çetin’in, şimdi 320 büyükbaştan oluşan çiftliğe sahip.

- Duygulandıran fotoğraf

Edirne Valiliği tarafından Elazığlı ve Malatyalı depremzedeler için toplanan yardım kampanyasına destek vermek için katılan 18 yaşındaki engelli Cemal Hazar Kahraman, bir eliyle bastonunu tuttu bir eliyle koli hazırladı.

- İdlib'teki çocuklar için elbise diktiler

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde faaliyet gösteren Halk Eğitimi Merkezi’nde giyim sınıfı kursiyerleri, Suriye’nin İdlib şehrinden göç etmek zorunda kalan çocuklar için kendi elleriyle diktikleri elbiseleri yetkililere teslim ederek bölgeye gönderdi.

- Sokak köpeklerine et dağıttı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Mehmet Karaosmanoğlu adlı vatandaş kasaptan aldığı etleri sokak köpeklerine dağıttı.

- 'Robin Hood' bu kez de Diyarbakır’da

Türkiye’nin birçok ilinde veresiye defterlerini silip, vatandaşlara para dağıtan gizemli hayırsever, bu kez Diyarbakır’da ortaya çıktı. Kentteki bazı bakkalları gezen hayırsever, toplam 12 bin 500 liralık borcu sildirdi.

- Yetenekli eller çamura hayat veriyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezleri bünyesinde açılan ücretsiz seramik kursunda eğitim gören kursiyerler çamura adeta hayat vererek bir sanat eserine dönüştürüyor.

- Sancaktepe, Hüma ve Tolga’ya “Umut Ol"du

Sancaktepe halkı, ilik yetmezliği ve lösemi teşhisi konulan Hüma ve Tolga’ya umut olmak için seferber oldu. 2 gün boyunca süren kök hücre ve kan bağışı kampanyasına vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

- Otobüs şoföründen örnek davranış

Bingöl’de halk otobüsü şoförü, araca binmekte zorlanan engelli bireyi kucağına alarak bindirdi. O anlar otobüsün kamerasına yansıdı.

- Engellilerin umudu oldu

Karabük’te yaşayan Murat Yıldız, 9 yıl önce başlattığı projeyle 230 engelliye tekerlekli sandalye kazandırdı.
OGÜNhaber