Hayatın telaşına kapılıp giderken biraz durup soluklanmaya, mutlu eden haberleri duymaya hepimizin ihtiyacı var..Şimdiden yüzünüzde biraz olsun tebessüm bırakabilirsek ne mutlu bizlere..Her hafta olduğu gibi bu hafta da Mutlu Eden Haberler ile sizlerin karşısındayız..

Mutlu Eden Haberler - 17.12.2019

Kadınlar ekmeğini keresteden çıkarıyor

Türkiye'nin en büyük blok ormanlarının yer aldığı ve orman işçiliğinin yoğun olarak yaşandığı Karabük'ün Yenice ilçesinde bulunan kereste fabrikasında çalışan kadınlar, ekmeğini ağaçtan çıkarıyor.

Lösemili çocuklar için özel bere örüyorlar

Düzce’de sosyal medya üzerinden bir araya gelen kadınlar ve gençler, özel bir atölyede buluşarak lösemili çocuklar için harekete geçti. Kadınlar ve gençler el ele verip kış günlerinde lösemi hastası çocuklar üşümesin diye saçlı bereler ördüler.

ASTOP’tan otizmli öğrencilere kardeşlik eli

Ağrı’da, Ağrı Sivil Toplum Platformu tarafından Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda eğitim gören otizmli 46 öğrenciye kışlık kıyafet yardımı yapıldı.

Çamur hünerli kadınların ellerinde hayat buluyor

Yozgat Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda açılan tezhip ve çini kursunda, hünerli ellerin çamurdan yaptıkları testi, vazo, saksı, tabak, bardak gibi eşyalar evleri süslüyor.

Elazığ’da “Köpek Dostu İlçe” kış nedeniyle kulübelerle donatıldı

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde kış nedeniyle sokak köpekleri için örnek bir çalışma yapılarak 20 ayrı noktaya kulübe yerleştirilip yiyecek bırakıldı.

Engelli sporcu azmiyle milli takıma kulaç attı

Isparta’da düzenlenen Osman Çullu Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası ve Milli Takım seçmelerinde 100 metre kelebek yarışmasında Türkiye birincisi olarak ilk kez milli takımlara seçilen Yozgatlı yüzücü Rahmi Ersoy, iki ay sonra Belarus’ta yapılacak Avrupa Şampiyonasında yarışacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Eşekleri ölüme terk etmedi

Antalya’dan Gümüşhane’nin Kelkit ilçesindeki köyüne dönen profesyonel futbolcu ve tenis antrenörü Nejat İbrahim Balcı, köyde yaylacılar tarafından kış mevsimi nedeniyle ölüme terk edilen eşekleri kurda kuşa yem olmasınlar diye Ukraynalı eşiyle birlikte bakıyor.

Eşiyle başladığı oto yıkama işinin patronu oldu

Uşak’ta yaşayan Hülya Sezer, eşiyle başladığı oto yıkama işini 10 yıldır tek başına devam ettiriyor. Oto yıkama sektöründe Uşak’ta ilk kadın girişimcilerden olan Sezer, ev ekonomisine katkı sunmanın yanı sıra pek çok kadına örnek oluyor.

Ev kadınları kendi işlerinin patronu olmak için kolları sıvadı

Diyarbakır Yenişehir Mesleki Eğitim Merkezi’nde ev kadınları, meslek öğrenmek ve kendi işlerinin patronu olmak için eğitim alıyor.

Kanseri meslek kursuyla yendi

İnegöl Belediyesi tarafından açılan meslek kursu ile hayatı değişen Tülay Çeşit, 2 yıl önce yakalandığı kanseri de ahşap boyama kursuyla yendi.

Nevşehir’de kadınlar ihtiyaç sahibi çocuklar için atkı ve bere ördü

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın eşi Melek Arı ve beraberindeki gönüllü kadınlar, soğuk kış günlerinde yürekleri de ısıtan sıcak bir projeye imza atarak ihtiyaç sahibi öğrenciler için atkı ve bere ördü.
OGÜNhaber