Hayatın telaşına kapılıp giderken biraz durup soluklanmaya, mutlu eden haberleri duymaya hepimizin ihtiyacı var. Şimdiden yüzünüzde biraz olsun tebessüm bırakabilirsek ne mutlu bizlere. Her hafta olduğu gibi bu hafta da Mutlu Eden Haberler ile sizlerin karşısındayız.

Mutlu Eden Haberler - 14.01.2020 Salı

- Uşaklı ev hanımı çay ocağı açtı
Uşak'ta yaşayan ev hanımı Meftun Turan tek maaşla geçinemediklerini görünce harekete geçti, kendi işinin patronu oldu.

- Uludağ’daki aç hayvanların imdadına Osmangazi yetişti
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yoğun kar yağışının yaşandığı Uludağ’da yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz köpekleri elleriyle besledi. Dündar, köpeklerin aç kalmaması için yol kenarlarına kuru mama bıraktı.

- İşitme engelli kardeşlerin azmi takdir topladı
Köylüleri tıraş ederek hayata tutunan iki kardeş, engellerin aşılabileceğini bir kez daha gösterdi.

- Hobi olarak başladığı keten dokumayı ticarete dönüştürdü
Sinop'ta bir kadın hobi olarak başladığı unutulmaya yüz tutmuş geleneksel keten dokumayı ticarete dönüştürdü.

- Emir Kaan’a donör olmak için sıraya girdiler
Hatay’da yaşayan kemik iliği yetmezliği hastası olan 13 yaşındaki Emir Kaan’ın okulunda başlatılan kampanyaya, Hataylılar akın etti. Emir Kaan’a donör olmak isteyenler kan vermek için ve kök hücre bağışında bulunmak için adeta birbirleriyle yarıştı.

- Emet Belediyesi sokak hayvanlarını unutmadı
Kütahya'nın Emet Belediyesi tarafından sokakta yaşayan hayvanların üşümemesi için ilçenin çeşitli noktalarına yaptırılan ‘Kedi evleri ' dağıtıldı.

- Çiğli Belediyesi soğuklarda üniversite öğrencilerini unutmadı
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Katip Çelebi Üniversitesinin final sınavları boyunca öğrencilere destek amacıyla ulaşım ihtiyacının giderilmesi ve sıcak çorba dağıtılması için talimat verdi.

- Adana'da üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek kampanyası
Adana'da bir esnafın 30 üniversite öğrencisine ücretsiz kahvaltı vereceğini duyurmasının ardından bir çorbacı ile kebapçı da kampanyaya destek verdi.

- 40 yıldır işlettiği taş değirmen sayesinde 7 çocuğunu üniversiteli yaptı
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki 9 çocuk babası Mehmet Tekin, 40 yıldır işlettiği taş değirmeni sayesinde 7 çocuğunu üniversitede okuttu.

- Sokak sokak kedi maması dağıttılar
"İnsanca Pek İnsanca" başlıklı eTwinning projesi kapsamında öğrenciler kediler için sokak sokak mama dağıttı.

- Hatay'daki göçmen çocuklara kıyafet yardımı
Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınarak Hatay'da çadırda yaşayan göçmen çocuklara kıyafet yardımı yapıldı.

- Bedensel engelli sıra arkadaşının eli, ayağı oldu
Manisa’nın Salihli ilçesinde 5’inci sınıf öğrencisi biri engelli iki arkadaş arasındaki dostluk hikayesi hem duygulandırıyor hem de fedakarlık örneği oluyor.

- 15 yaşındaki genç donmak üzere olan yavru köpeklere sahip çıktı
Ağrı’da bir restoranda çalışan 15 yaşındaki Kadir Dayan, sokakta bulduğu 8 yavru köpek ve yaralı annelerine sahip çıkarak, günlük kazandığı harçlığı ile aldığı yiyeceklerle besliyor.

- Miniklere bilim ve sanat aşılayacak
Bodrum’da yaşayan çocuklara bilim ve sanat eğitimi için yapılan tır okulları gezerek minik öğrencilere bilim ve sanat öğretecek.

- Her şey çocuklar üşümesin diye
Üniversite öğrencileri hayatlarında ilk kez ellerine örgü şişi ve ip aldılar. Önce örgü örmeyi öğrendiler ardından ise atkı ve bere ördüler köy okulunda okuyan minik kardeşlerine götürdüler.

- Siverek'ten İdlip'e yardım kampanyası
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde insanlık dramının yaşandığı İdlip'te ve çadır kentlerde yaşayan mazlumlar için yardım kampanyası düzenlendi.
OGÜNhaber