20 Aralık - 3 Ocak beyaz perde haberleri ve vizyon filmlerini sizin için derledik. Haftasonu sinema keyfiniz için Vizyon'u kaçırmayın!

Vizyon | 20 Aralık - 3 Ocak

Usta Yönetmen Tunç Başaran Yaşamını Yitirdi

Uçurtmayı Vurmasınlar, Piano Piano Bacaksız, Sen de Gitme, Abuzer Kadayıf, Kaçıklık Diploması, Sinema Bir Mucizedir gibi filmleriyle tanınan usta yönetmen Tunç Başaran, bir süredir gördüğü tedavinin ardından solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Tunç Başaran, Uçurtmayı Vurmasınlar filmiyle İstanbul Film Festivali'nden En İyi Film ödülüne layık görülmüş, En İyi Yabancı Film kategorisinde Oscar aday adayı olmuştu. 

Türk Sineması'nın İstanbul ile Randevusu Var

Bu yıl 22. kez gerçekleştirilen Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali başladı. Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından hayata geçirilen festival, “Türk Sinemasına Bir Bakış”, “Çocuklarla Randevu” ve “Geleceğin Sinemacılarından Kısalar” bölümleri ile izleyicilerin karşısına çıkacak. 22. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivalini 20 ile 26 Aralık tarihleri arasında İstanbul'da takip edebilirsiniz.

Brad Pitt’e önemli ödül!

Son yıllarda oyunculuğunun yanı sıra, yapımcılık ve bağımsız filmlere çeşitli katkılarıyla da konuşulan Brad Pitt, bu emeklerinin karşılığı olarak önemli bir ödülün sahibi oldu. Santa Barbara Uluslararası Film Festivali'nden yapılan açıklamada Maltin Modern Master Ödülü'nün her yıl "sinema endüstrisindeki çok yönlü başarılarıyla kültürümüzü zenginleştiren bir kişiye" verildiği açıklandı. Pitt, 22-25 Ocak 2020 tarihleri arasında 35. kez düzenlenecek olan festivalin bir parçası olarak, açılış gecesi Santa Barbara'nın tarihi Arlington Tiyatrosu'nda onurlandırılacak ve ödül kendisine takdim edilecek.

Altın Küre Adayları Açıklandı

Bu yıl 77. kez gerçekleştirilen Altın Küre Ödülleri'nin adayları resmi olarak açıklandı. Ödül törenine Netflix'te izleyicileriyle buluşan Marriage Story filmi damgasını vuracak gibi görünüyor. Ayrıca Quentin Tarantino'nun Bir Zamanlar Hollywood'da filmi ve Oscar'a gideceği öngörülen The Irishman'in Golden Globe adaylıkları bulunuyor.

Star Wars: Skywalker

Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi 20 aralıkta vizyona girdi. Kylo Ren, Büyük Lider Snoke'u öldürmesinin ardından İlk Düzen'in yeni Büyük Lider'i olmuştur. Acımasız yönetiminin altında galaksi yavaş yavaş umutsuzluğa kapılmaktadır. Luke Skywalker'ın Güç'le birleşmesinden sonra Rey, kendi içindeki gücü benimsemiş, onu geçmişte tutan bağlarını kesmeyi başarmıştır.Star Wars serisinin son filmi blimkurgu macera seven Star Wars’çulariçin kaçırılmaz bir film .

Kırk Yalan

Edirne'de yaşayan Tahsin, ziraat teknikeridir. Genç adam hayatını yalanlar üzereine kurmuştur. Çevresindeki insanlar, Tahsin'in sürekli yalan söylediğini bilse de, yine de kendilerini onun yalanlarına kanmış olarak bulur. Hamdi Alkan yönetmenliğinde, Oğuzhan Uğur, Timur Acar, Sinan Bengier başrolünde izleyeceğiniz Kırk Yalan, 20 aralık itibariyle komedi filmine gitmek isteyenler için birebir.

Beyaz Hüzün

Kendisine bağlı birliği Sarıkamış'a ulaştırmak için zorlu bir mücadeleye girişen bir askerin hayatına odaklanan Beyaz Hüzün filmi 20 aralıkta vizyona giren tarihi bir dram fimi olarak vizyona giriyor. Kenan Korkmaz, Murat Yatman, Duygu Poyraz ın başrollerinde olduğu film, Türk Sineması’nda dram izlemek isteyenler için başarılı bir çalışma.

EMA

20 Aralık haftasında vizyona giren bir diğer dram filmi de EMA. Ema, evlat edinen bir çiftin yaşadıklarını konu ediyor. Ema hayata tekrar tutunmak için dans edeecktir. Dans ve dram bir arada iyi gider derseniz bu filmi kaçırmayın!

Skandal

Ortaya çıkması ile büyük olay yaratan, Fox News'in kurucusu ve CEO'su olan Roger Ailes'in taciz skandalının perde arkasında yaşananları konu edinen filmi 20 Aralılk haftasının en dikkat çeken filmleri arasında. Biyografik Dram türündeki bu film hafta sonunuz için başarılı bir seçim .

Eşek Kral

Ve minikleri götürebileceğiniz harika bir animasyon filmle devam ediyoruz. Eşek Kral eğlenceli dünyası ve renkli karakterleriyle çocukları cok mutlu edecek.20 Aralıkta vizyona giren bu animasyonu kacırmayın!

Şuursuz Aşk

27 Aralık’ta vizyona girecek olan bir film var sırada.Şuursuz Aşk . Akıl hastanesinde geçen hüzünlü bir aşk hikayesi izlemek isterseniz,İsmail Hacıoğlu , Ebru Şahin ve Burcu Kara’nın başrolde olduğu Şuursuz Aşk’ı seçebilirsiniz.

Rafadan Tayfa

Bir başka animasyon filmi de, çocukların severek izlediği Rafadan tayfa çizgi serisinin filmi ; Rafadan Tayfa, 27 Aralık vizyon haftasında çocuklar için eğlenceli bir seçim .

Baba Parası

Yönetmen koltuğunda "Ailecek Şaşkınız", "Çalgı Çengi", "Düğün Dernek" gibi filmlere imza aran Selçuk Aydemir'in oturduğu komedi türündeki Baba Parası filmi,1 Ocak itibariylr izleyebilirsiniz. Filmin başrollerini, yönetmeninin diğer filmlerinde de birlikte çalıştığı Ahmet Kural ve Murat Cemcir üstleniyor.

Resmi Sırlar

3 Ocak’ta vizyona giren Resmi Sırlar gerilim severler için iyi bir tercih. Amacı savaşı durdurmak ve hayat kurtarmak olan Katherine Gun’ın hayat micadelesini kaçırmayın.

JUDY

3 Ocak’tavizyona giren bir biyografik dram filmi daha var sırada; oyuncu Garland’ın hayatını anlatan bu filmin adı; JUDY ,Holywood biyografisi sevenler bu filmi de cok sevecek.
OGÜNhaber