Haftalık kültür sanat rehberiniz Ajanda, bu hafta da size birbirinden keyifli etkinlikler sıralıyor!

Ajanda | Sertab'ın müzikali

- ON BİR (11) SERGİ SERİSİ

QNB Finansbank’ın genç sanatçıları desteklemek ve onlara yeni ifade alanları yaratmak amacıyla destek verdiği Masterpiece Hall by QNB First On Bir (11) Sergi Serisi 16 Ocak 2020 Perşembe günü kapılarını sanatseverlere açıyor. On Bir (11) Sergisi’nin kreatif direktörlüğünü ve küratörlüğünü Ayça Okay üstlendi. Art- Talk’ların da yer alacağı sergi dizisinin sanat kurulunda ise; Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal İskender, koleksiyoner ve iş insanı Agâh Uğur gibi önemli isimler yer alıyor. Sergi, 20 Şubat 2020 tarihine kadar Masterpiece Hall Maslak’ta ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

- ŞEHİRLERDE KAYBOLMAK SERGİSİ

Timurtaş Onan ‘Şehirlerde Kaybolmak’ serisi ile 19. Yüzyılda Charles Baudelaire’in ortaya koyduğu modern hayatın seyyahı olan ‘flâneur’ tipolojisini yeniden yorumluyor. Yaşamın içerisinde kendi gerçeğini bulmak adına yersiz yurtsuzluğu seçmiştir. Bilinmeyenin peşinde, bitmek bilmeyen bir yolculuktadır. Bu yolda olma halini, Timurtaş Onan’ın karelerinde bir gezginin gözünden Paris, Prag, Lüksemburg, Zagreb, Belgrad ve Dubrovnik sokaklarında izliyoruz. Sergiyi 4 Şubat'a kadar Galeri Ark'ta ziyaret edebilirisiniz.

- GELECEK İÇİN KARİKATÜRLER SERGİSİ

"Fridays for Future" gösterileri üzerine inşa edilen karikatür sergisi, uluslararası sanatçıların İklim Krizi ile ilgili yorumlarını 100 karikatürle sergiliyor. İlki Dortmund'ta açılan ve dünyayı gezmesi planlanan sergide beş kıtadan, toplam 35 ülkeden karikatürler yer alıyor. Greta Thunberg'in okul grevini de gösteren karikatürler, iklim değişikliğine, çevre kirliliğine, denizdeki plastiklere, çöp dağlarına, trafik karmaşasına, kısacası doğanın geri dönüşü olmayan bir şekilde hızla yok edilmesine dikkat çekiyor. İzmir, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 30 Mart'a kadar ziyaret edebilirsiniz.

- ETEKLER VE PANTOLONLAR OYUNU

Nurseli İdiz, Nergis Kumbasar gibi usta isimlerin rol aldığı Etekler ve Pantolonlar sizlerle buluşmaya devam ediyor. 29 Şubat tarihine kadar çeşitli şehirlerde sahnelenecek bu eğlenceli oyunu kaçırmayın. Oyunun mekan ve tarih bilgilerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

- KRAL OYUNU

Tiyatro Martı , absürd tiyatronun en güzel örneklerinden Ionesco’nun "Kral Ölüyor" adlı komedisini yeni bir dramaturji ve metin çalışmasıyla "Kral" adıyla sahneliyor. Bu oyun ebediyen yaşamak isteyen Kralın iktidar tutkusuyla alay ederken öte yandan insanın ölüm karşısında çaresizliğini, ölmemek için direnişini komik ve eleştirel bir şekilde sunuyor. Samsun ve İstanbul'da sahnelenecek oyunun tarih bilgilerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

- BİR ŞEHNAZ OYUN

Yüzyıllar imparatorluğunda sürprizlerin yaşandığı İstanbul'dayız. İstanbul'daki son büyük cümbüşte "Şu Çılgın Türkler’in yazarı Turgut Özakman'dan bir tiyatro başyapıtı sizlerle. Şehnaz annesiz babasız büyümüş bir kadındır. Zor şartlarda büyümüş olan Şehnaz Madam Surpik'in pansiyonunda çalışmaktadır. Bir gün Cavidan efendi zaptiyede yeni göreve başlamış Müştak'ı pansiyona getirir ve Şehnaz'ın hayatı işte o gün değişir... Müştak ve Şehnaz birbirine aşık olur. Ama Müştak Zaptiye Amiri Recep Efendi'nin damadı olacaktır. Bu durum Recep Efendi'nin hiç hoşuna gitmez. O dönemin tüm zorluklarını, savaşın ağırlığını, halkın durumunu danslı müzikli bir komedi olarak anlatan oyun, izleyenleri kahkahaya boğarken bir yandan da düşündürmektedir. İzmir Sahne Tozu Tiyatrosu’nda sahnelenecek bu oyunun tarih bilgilerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

- KUĞU GÖLÜ BALE TİYATROSU

Her yıl olduğu gibi bu sene de İstanbullu bale severler, Kültür ve Sanatın Merkezi TİM Show Center’da buluşuyor. Dünyaca ünlü topluluk Saint-Petersburg Klasik Bale Tiyatrosu, 04-05-06 Mart 2020 tarihlerinde P.I. Çaykovski’nin ölümsüz eseri Kuğu Gölü ile İstanbul seyircisinin karşısında olacak.

- ANDREW WEATHERALL KONSERİ

90’ların başında, Happy Mondays, New Order, My Bloody Valentine ve Primal Scream gibi grupların parçalarına yaptığı remikslerle tanınan efsane isim Andrew Weatherall İstanbul’da. 24 Ocak, Bomonti Babylon'da gerçekleşecek olan bu konseri kaçırmayın!

- SERTAB’IN MÜZİKALİ

Sertab Erener’in dört yıl önce hayal edip gerçekleştirmek için yola çıktığı bu müzikal, şiiri, müziği ve koreografiyi birleştirerek, sadece Sertab Erener’in şarkılarını değil; büyüyen Sertab’ın ruhunun ve sesinin başkalaşımlarını ve hepimizin nasıl da benzeştiğini önümüze seriyor. Etkinlik 23 Ocak tarihinde Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde gerçekleşecek.

- BİFO & YURİ BASHMET KONSERİ

Bu konserde BİFO; Londra Senfoni, Paris Orkestrası, Leipzig Gewandhaus, Boston, Philadelphia, Cleveland ve New York Filarmoni gibi dünyanın önde gelen orkestralarını yönetmiş ve özellikle de, romantik dönem repertuvarına olan hakimiyeti ile tanınan John Nelson’ın şefliğinde, ünlü viyolacı Yuri Bashmet’e eşlik edecek. Üstün viyola virtüözitesi yanı sıra orkestra şefliği de yapmakta olan Bashmet, çağdaş müziğin çoktan efsaneleşmeye başlamış yorumcularından biri olarak tanınmakta. BİFO eşliğinde sanatçı bu konserde, Alfred Schnittke’nin kendisi için bestelediği Viyola ve Orkestra için Konçerto’yu seslendirecek. BİFO ve Yuri Bashmet, Lütfi Kırdar Auditorium'da 27 Şubat akşamı sizlerle.

- HALUK LEVENT KONSERLERİ

Muhteşem sesi ve sahne performansıyla gönülleri fetheden Haluk Levent şehrine geliyor. Çeşitli şehirlerde Mart’a kadar gerçekleşecek olan konserlerin detaylı bilgilerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.
OGÜNhaber