Kültür ve sanat rehberiniz Ajanda, bu hafta da size birbirinden keyifli etkinlikler sıralıyor. Sergilerle başlıyoruz.

Ajanda | Manga konseri

Kendi Evinde Sergisi

Manaf Halbouni’nin sanatsal pratiği, geniş bir medya yelpazesinde, genellikle sıradan nesneler ve materyaller içeren katılımcı bir yaklaşımı barındırır. Halbouni’nin Suriye ve Almanya’daki köklerinden ve şu anda yaşadığı Almanya’nın Dresden şehrinden etkilendiği çalışmaları, küresel siyasi sistemin, göçmen politikalarının, medya, ulus ve sınırlar gibi inşa edilmiş kavramları komik bir dokunuşla eleştirir. Zilberman-İstanbul, Manaf Halbouni’nin 'Kendi Evinde' başlıklı pop-up sergisini sunuyor. Halbouni’nin İstanbul’daki ilk kişisel sergisini 10-31 Ocak 2020 tarihleri arasında Tomtom Gardens’da ziyaret edebilirsiniz.

7 Dip Sergisi

SENA’nın Beral Madra küratörlüğündeki sergisi resim, çizim, baskı, seramik ve 3D karışık teknik yapıtlardan oluşuyor. Sanatçı yedinci kişisel sergisinde bizi günümüze özgü neo-sürrealist ve arketip imgelerin evrenine götürüyor. 26 Şubat'a kadar Evliyagil Dolapdere'de ziyaret edebilirsiniz.

Paris-Beyrut: Mutluluk Hattı Sergisi

Fotoğrafçı Dilan Bozyel, ‘Paris-Beyrut: Mutluluk Hattı’ kitabının yayımlanmasının ardından aynı ismi taşıyan sergisini açıyor. Paris ve Beyrut’ta çektiği karelere yer verdiği kitabına ve sergisine dair Bozyel “Paris ve Beyrut, beni şans ve mutlulukla doldurdu. Şimdi sizin sıranız,” diyor. 9 Şubat'a kadar Fransız Kültür Merkezi'nde ziyaret edebilirsiniz.

Kağıdın İzinde Sergisi

Ülkemiz sanatının 20. yüzyıl ustaları ve günümüz sanatçıları bu sergide buluşuyor. Kağıt üzerine ve kağıt ile üretilen eserlerin yer aldığı sergide işlerini göreceğiniz isimlerden bazıları Eren Eyüpoğlu, Nuri İyem, Selim Turan, Avni Arbaş, Nedim Günsür, Setenay Alpsoy ve Neş’e Erdok. Sergiyi Evin Art Galery'de 29 Şubat'a kadar ziyaret etmek mümkün.
Mutlaka izlemeniz gereken tiyatro gösterileri için ajandanızda yer açmaya hazır olun.

İkinin Biri Oyunu

"Muhafazakar parti bakan yardımcısı Richard Willey, muzır yasasının tartışılacağı toplantı için birkaç geceliğine eşiyle birlikte Westminister Oteli'ne kalmaya gider. Ancak Richard'ın bu iş gezisi sırasında planladığı başka şeyler vardır. Özel kalem müdürü George, otel çalışanları ve beklenmedik misafirlerin yardımıyla her kapının ardından başka bir karmaşa çıkar." Güçlü kadrosuyla birlikte Bora Severcan'ın yönettiği İkinin Biri oyunu, izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Çeşitli şehirlerde sahnelenecek oyunun detaylı bilgilerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

On Küçük Zenci Oyunu

10 Kişi Bay ve Bayan Owen isimli bir çiftten Zenci adasında verilecek bir parti için davet mektubu alır, kişilerden bazıları çalışmak için bazıları ise haftasonu eğlencesi için çağrılmıştır. Farklı meslek gruplarından ve apayrı kişiliklere sahip bu on kişi aslında neden orada olduklarını öğrendiğinde artık herkes için çok geçtir. Kafanız karışacak, nefesiniz kesilecek, içinizdeki dedektif canlanacak ve tek bir soru soracaksınız bu ada da gerçekten sadece 10 kişi mi var? Eğer öyleyse… Agatha Christie’nin ölümsüz eseri "On Küçük Zenci" Türkiye prömiyerini yapıyor. 25 Ocak Cumartesi günü Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde izleyebilirsiniz.

Memleket Saat Ayarı Oyunu

Usta oyuncu Salih Kalyon, 55 yıllık sanat yaşamı boyunca ülke genelinde yaptığı tiyatro,sinema ve televizyon çalışmaları sırasında yaşadığı hikayeleri, kahramanlarının ağzından mizahi ve teatral bir dille anlatıyor. O yıllardan bugünlere uzanan ''Memleket Saat Ayarı'' 26 Ocak akşamı Alanya Kültür Merkezi'nde sizlerle.

Kibarlık Budalası Oyunu

17. yüzyıl Fransa’sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain’in bir tek amacı vardır: Asilzade olmak.. Bunu gerçekleştirebilmek için her şeyi göze alır, anlamlı-anlamsız, yararlı-yararsız ama mutlaka masraflı her çabayı gösterir. Gülünç duruma düşer, alay konusu olur ama hiç yılmaz. Hedefi bellidir: Soylu sınıfa girebilmek, soylu bir Markiz’i baştan çıkarabilmek için her şeyi yapmak ve biricik kızını da mutlaka bir “soylu” ile evlendirmek. Oysa kızı bir başka gence aşıktır. Moilere, yarattığı bu olağanüstü tiplemenin etrafını, onu sömürmeye çalışan Kont, ayakları yere basan karısı, sağduyunun ve samimiyetin temsilcileri hizmetçi ve uşak ile bir dantel gibi örer.Neredeyse her sözcük komik ve her durum gülünçtür oyunda. Başrolünü Haldun Dormen’in oynadığı Moliere’in ölümsüz eseri Kibarlık Budalası, 9. yılında seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. Çeşitli şehirlerde 6 Mart'a kadar sahnelenecek oyunun detaylı bilgilerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

Mehmet Erdem Konseri

Sakin ve samimi tavrıyla kendisini sevdiren Mehmet Erdem, dinleyicieriyle 25 Ocak Cumartesi gecesi Jolly Joker Adana sahnesinde buluşacak. Kaçırmayın!

Birsen Tezer Konseri

İlk albümü Cihan'ı 2009 yılının Temmuz ayında yayımlayan Birsen Tezer, uzun süredir sahnede de birlikte çalıştığı müzisyen arkadaşları Derin Bayhan (davul), Emre Tankal (elektrik gitar), Gürol Ağırbaş (bas gitar), Tunç Öndemir (akustik gitar) ile yola ikinci albümleri "İkinci Cihan" ile devam ediyor. Büyülü sesiyle Birsen Tezer, 7 Şubat akşamı Kadıköy Sahne'de sizlerle.

Cem Adrian Konseri

Müzikte sınırları, tarzları, kuralları dışlayan, kendini sadece “özgür bir müzisyen” olarak tanımlayan Cem Adrian, sevenleriyle buluşmaya devam ediyor. Çeşitli şehirlerde 23 Ocak-26 Nisan arası gerçekleşecek konserin detaylı bilgilerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

Manga Konseri

Türk alternatif rock müziğin MTV ödüllü grubu maNga 25 Ocak Cumartesi tarihinde Milyon Performance Hall Ankara sahnesinde.
OGÜNhaber