Haftalık kültür sanat rehberiniz Ajanda, bu hafta da size birbirinden keyifli etkinlikler sıralıyor!

Ajanda | Gülşen konseri

- YALNIZLIĞIN MİS KOKMALI SERGİSİ

Galeri Selvin ve Harmonyhip iş birliğiyle gerçekleşecek sergide, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Eren Eyüboğlu çiftinin aile koleksiyonuna ait özel 30'a yakın sayıda büyük ebat eserleri ilk kez sergilenecek. 100'e yakın resimden 40 adetinin ilk defa gün yüzüne çıkacağı sergide, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Eren Eyüboğlu'nun ilk çalışma yıllarından başlayarak son eserlerine kadar birçok farklı eserleri yer alacak. Sergiyi 15 Şubat'a kadar Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesinde ziyaret edebilirsiniz.

- SAAT KAÇ? SERGİSİ

Arter Koleksiyonu’ndan eserlerin yer aldığı sergi, bellek, zaman ve mekan kavramlarına odaklanıyor. Sergide Hüseyin Bahri Alptekin, Cevdet Erek, Ayşe Erkmen gibi isimler dahil toplam 34 sanatçının 44 yapıtını görebilirsiniz. 16 Şubat tarihine kadar Arter Beyoğlu'nda ziyaret edebilirsiniz.

- GÖBEKLİTEPE: THE GATHERİNG SERGİSİ

Buzul çağına ait masalların kulaklara fısıldandığı, evriminin belki de en yalın katmanıyla yüzleşen insanın hikayesidir Göbeklitepe. Hikayesini bugün anladığımız dil ve bildiğimiz hiçbir ölçütle kavrayamadığımız bir varoluş okyanusunun dibinde anlaşılmayı bekleyen uzak bir geçmişten başkası değildir. Göbeklitepe The Gathering sergisi, 21 Eylül 2019 – 26 Ocak 2020 tarihleri arasında Cermodern’de görülebilir.

- VAN GOGH OYUNU

Tiyatrogerçek, Van Gogh'un portresini sahneye taşıyor. Kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için, yoğun ilgi üzerine Van Gogh yeniden sahnede. Van Gogh'un yaşadıklarına, resme başlayışından intiharına kadar geçen süreye atölyesinde çok yakından tanık olmak ister misiniz? 7 Şubat'a kadar Bursa, İstanbul ve Ankara'da sahnelenecek bu eşsiz oyunu kaçırmayın! Mekan ve tarih bilgilerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

- YAŞAMAYA DAİR OYUNU

Genco Erkal'ın Nazım Hikmet tutkusunun yeni ürünü olan "Yaşamaya Dair" adlı müzikli gösterisi, sizler için sahnelenmeye devam ediyor. Nazım Hikmet'in ölümünün 54. yıldönümü için Genco Erkal'ın uyarlayıp yönettiği oyunda, Tülay Günal da oynuyor. Piyano ve viyolonsel eşliğinde oynanacak oyunda, başta Fazıl Say ve Zülfü Livaneli olmak üzere değişik bestecilerin Nazım şarkıları da seslendirilecek. Çeşitli şehirlerde sahnelenecek oyunun mekan ve tarih bilgilerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

- BENİMLE DELİRİR MİSİN? OYUNU

Kim bilir belki de aşk eski bir yalandı, bütün suç da Adem ile Havva'daydı. Ya da en baştan aşkı bize çok yanlış anlatmışlardı. Bir evlilik ve aşk aranjmanı... Evlilik yeminleri, güzel aşk sözcükleri ile başlayan, evlilik seremonisinden delilik rapsodisine uzanan trajikomik bir süreç. Benimle Delirir misin? oyunu, 11-12 Ocak tarihlerinde Düzce ve Muğla'da seyircisiyle buluşuyor.

- DANSIN RİTMİ GÖSTERİSİ

Bu programda Osmanlı Saray dansları ve Anadolu'nun farklı bölgelerinin dansları, oryantal danslar ve ritm show ile harmanlanarak çağdaş bir koreografi ile sunulmaktadır. Dans gösterisi "Dansın Ritmi", Hodjapasha'da sahneleniyor. Tarih bilgilerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

- JOYHAUSER KONSERİ

Belçikalı ikili Joyhauser memleketlerindeki neredeyse tüm kulüplerde çaldı; ayrıca Awakenings, Tomorrowland ve Pukkelpop gibi elektronik müziğe yön veren büyük festivallerde sahne aldı. İkili tekno setlerini bu kez İstanbullu elektronik müzik tutkunları için çalıyor. Üsküdar Zorlu PSM Studio sahnesinde bu akşam gerçekleşecek olan bu konseri kaçırmayın!

- JAZZ COMPANY ETKİNLİKLERİ

Jazz Company Etkinlikleri, sevdiğiniz isimleri sizlerle buluşturnaya devam ediyor. Lirik Proje, Akustik Bir Şeyler ve İlham Gencer'in sahne alacağı ve 17-31 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek bu etkinliği kaçırmayın.

- GÜLŞEN KONSERİ

Muhteşem sahne performansı, dillere dolanan şarkıları ve yüksek enerjisi ile Gülşen, Jolly Joker Bursa sahnesinde. 11 Ocak'ta gerçekleşecek olan konser saat 22.00'da başlayacak.

- UFUK BEYDEMİR KONSERİ

Son dönemler de popüleritesi artmış, etkili şarkı sözleri ve sesiyle Ufuk Beydemir, İstanbul Atakent Hayal Kahvesi'nde 11 Ocak akşamı sevenleriyle buluşuyor. Rock müziğe doyacağınız bu etkinliği kaçırmayın!
OGÜNhaber