Kültür ve sanat rehberiniz Ajanda bu hafta da yepyeni etkinliklerle sizlerle. Sergilerle başlıyoruz.

Ajanda | Göksel konseri

TENDEN DAHA YAKIN SERGİSİ

Elâ Atakan küratörlüğündeki sergide Ayça Telgeren’in önceki sergilerinden aşina olduğumuz düş dünyası, gerçek ve gündelik bir yaklaşımla belirginleşiyor. Beton heykel, tuval üzeri akrilik boya, kağıt kesim, video gibi farklı tekniklerde eserlerin yer aldığı serginin omurgasını ‘temas’ kavramı oluşturuyor. Sanatçı sergi için kağıt kesim tekniğini kullanarak aile fotoğraflarındaki birbirini tutan elleri bedensiz olarak kadrajlamış. Sergiyi Galerist Tepebaşı'nda 15 Şubat'a kadar ziyaret edebilirsiniz.

DÖNGÜSEL İZLER SERGİSİ

Doğa ve kadın hakları savunucusu Tomur Atagök, retrospektif sergisiyle Kibele Sanat Galerisi’nde. Türk resim sanatının önde gelen isimlerinden olan Atagök’ün çalışmalarında tanrıçaları ve sıradan kadınları görmek mümkün. 18 Şubat'a kadar İş Sanat Kibele Sanat Galerisi'nde ziyaret edebilirsiniz.

ALEM-İ MÜLK SERGİSİ

Geleneksel heykel sanatının sınırlarını zorlayan heykeltıraş Bilal Hakan Karakaya reçine, endüstriyel ve doğal atık gibi farklı malzemelerle ve tekniklerle oluşturduğu heykelleri ve kağıt çizimleriyle tanınıyor. Sanatçı sergisinde heykelin alışılagelmiş statik yapısını ters yüz ediyor ve yükselme eğilimini tersine uyguluyor. Dolayısıyla yükseldikçe incelmesi gereken yapılar giderek kalınlaşıp ve genişliyor. Karakaya sergideki katlar arasında yarattığı ölüm-yaşam, mekan-zaman gibi karşıtlıklarla ise izleyiciye farklı bakış açıları sunuyor. 8 Mart tarihine kadar Anna Laudel Contemporary'de ziyaret etmek mümkün.

Birbirinden keyifli tiyatro etkinliklerine Ajanda’nızda yer açmaya hazır olun.

ALDIRMA GÖNÜL OYUNU

Sabahattin Ali’nin heyecanlarının, aşklarının, hüzünlerinin, hasretlerinin; kısaca hayatından kesitlerin sahnelendiği ve şiirlerinden bestelenmiş sevilen şarkılarının söylendiği “Aldırma Gönül”,  Ferhat Göçer’in performansıyla Uniq Hall Sahnesi'nde seyircisiyle buluşuyor. Çeşitli şehirlerde 4 Mart'a kadar sahnelenecek oyunun detaylı bilgilerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

KARIMIN KOCASI OYUNU

Hırvat oyun yazarı Miro Gavran’ın modern çağda ilişkilerin anatomisini anlatan oyununu izlerken, tüm karmaşaya rağmen kendinizi gülmekten alamayacaksınız. ‘’Karımın Kocası’’Tiyatro Ak'la Kara ile ayda iki kere İstanbul sahnesinde ve her hafta Bodrum sahnesinde seyircisiyle buluşacak. Oyunun detaylı tarih bilgilerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

ADALET SİZSİNİZ OYUNU

Ümit Denizer’in kaleme aldığı, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konan oyun; yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı Sokrates, Galileo, Sacco ve Vanzetti’nin yaşamları üzerinden sahneye taşıyor. Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu’nun tek perdelik yeni oyunu “Adalet, Sizsiniz”; yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı, usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın muhteşem yorumlarıyla tiyatroya aktarıyor. M.Ö. 5. yüzyılda Atina’da, Beş Yüzler Meclisi’nin ölüme mahkûm ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma’da, Engizisyon’un müebbet hapse mahkûm ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston’da, adaletin ölüme mahkûm ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti’nin hikayeleri, “Adalet, Sizsiniz” ile tiyatro severlere ulaşıyor. 8 Şubat Saat 20.00'de Manavgat Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Sizler için müzik zevkinize göre çeşit çeşit konserler sıraladık.

GÖKSEL KONSERİ

Türk pop müziğinin kendine özgü yorumu ile en önemli kadın yorumcu ve söz yazarlarından Göksel, dinleyicileriyle buluşmaya devam ediyor! İstanbul , Ankara , Kayseri , Kocaeli , Karabük , Bartın ve Konya'da gerçekleşecek konserin tarih bilgilerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

JÜLİDE ÖZÇELİK KONSERİ

Caz müzik severleri şöyle alalım. Anadolu'da Caz Etkinlikleri kapsamında Jülide Özçelik Kınay Production organizasyonu ile Ankara, Konya, Kayseri ve Mersinli dinleyicileri ile buluşmaya hazırlanıyor. Konserin tarih bilgilerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

BORUSAN QUARTET KONSERİ

BİFO’nun konuk solisti olarak da İstanbul’a gelecek olan klarnetçi Andreas Ottensamer; dönem repertuvarında gösterdiği incelikli ustalığını, Borusan Quartet’le birlikte seslendireceği Mozart’ın Klarnetli Beşlisi ile de gerçekleştirecek. İstabul Enko Oditoryum'da 18 Şubat akşamı sizlerle. Klasik müzik severlerin kaçırmaması gereken bir konser.

BULUTSUZLUK ÖZLEMİ KONSERİ

30 yılı aşkın kariyeriyle Türk rock müziğinin sınırlarını belirleyen grup Bulutsuzluk Özlemi 8 Şubat Cumartesi akşamı Kadıköy The Wall Saloon'da!Şu an için Nejat Yavaşoğulları (vokal, gitar), Sina Koloğlu (klavye), Ahmet Pekmezci (bas gitar), Deniz Demiröz (solo gitar) ve Mert Alkaya'dan (davul) oluşan Bulutsuzluk Özlemi; 1984'ten bu yana Yavaşoğulları ve Koloğlu sabit kalırken birçok müzisyenin eklendiği ve çıktığı farklı ekiplerle dinleyici karşısına çıktı. "Türkçe sözlü rock yapılır mı?"sorusuna bugüne dek yaptığı 7 stüdyo, 5 de konser albümüyle cevap veren grup, Türkiye'nin her yerinde verdiği sayısız konserlerle müzikseverlerin aklından hiç çıkmayacak bir yer edindi. Kaçırmayın!

OGÜNhaber