Bienalleri,müzikalleri,festivalleri ve bir birinin farklı kültür sanat haberlerini derlediğimiz Ajanda programımızla karşınızdayız.

Ajanda

Bi'de beni tek çek

Sabancı Vakfı, 2016 yılında uzun soluklu bir kültür-sanat projesine daha imza atarak, toplumsal konularda farkındalık yaratmak için önemli ve etkili bir araç olan sanatın gücünden yararlanmak amacıyla “Kısa Film Uzun Etki” isimli Kısa Film Yarışması’nı hayata geçirdi. İlk yılında “Mülteci Kadınlar”, ikinci yılında “Çocuk İşçiler” ve üçüncü yılında "Ayrımcılık" temalarıyla düzenlenen yarışma yoğun ilgi gördü. Yarışmanın 2019 yılı teması ise “Dijital Yalnızlık” olarak belirlendi. 4.Kısa film yarışmasının son katılım tarihi ise 22 kasım 2019.

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin başlama tarihi belli

Türkiye ve dünya sinemasının yeni örneklerini sinemaseverlerle buluşturacak 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 26 Ekim-1 Kasım'da yapılacak.Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin başkanlığını, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, idari direktörlüğünü Cansel Çevikol Tuncer, festival yönetmenliğini ise Ahmet Boyacıoğlu üstleniyor.

Büyüleyici " Alice" Müzikali Başlıyor!

“Alice” müzikali, gerçek hayattaki iletişimin yalnızlaştırdığı günümüz sanal dünyasında savrulan bir genç kızın, büyüme hikayesini konu alıyor.
Lewis Carroll tarafından yazılan ve bugüne kadar 174 dile çevrilerek edebiyatın eşsiz eserlerinden biri olma özelliğine sahip “Alice Harikalar Diyarında”, Serdar Biliş’in yönetmenliği ve Beyhan Murphy’nin koreografisi, dev sahne prodüksiyonu, etkileyici görsel efektleri, benzersiz kostümleri, müzikleri ve birbirinden yetenekli oyuncu kadrosu ile büyüleyici bir sahne şovuna hazır! Şimdiden yerinizi alın.

7. Boğaziçi Film Festivali

Her yıl farklı yeniliklere imza atan Boğaziçi Film Festivali, dünyanın en iyi film festivallerindeki filmleri izlemek isteyenlerin platformu olan Festival Scope ile iş birliğinde. Festivalin bu yılki programında yer alacak filmlerle Bosphorus Film Lab’a seçilen yapım aşamasındaki projeler dünyanın dört bir yanındaki sinefiller, festival programcıları ve film profesyonelleri ile online platform sayesinde buluşacak. İş birliği sayesinde festivalin seçkisinde yer alan filmler uluslararası online prömiyerini yapma şansını bulurken, 20 -24 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Bosphorus Film Lab’a seçilen projeler de Festival Scope'da yer alırken, daha ilgi çekici hale gelmesi ve uluslararası görünürlüğünün artarak sağlanması hedefleniyor.

16. İstanbul Bienali’nin küratörü Nicolas Bourriaud

16. İstanbul Bienali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Koç Holding sponsorluğunda, 14 Eylül – 10 Kasım 2019 tarihlerinde düzenlenecek. Bienalin küratörlüğünü Fransız küratör, yazar ve akademisyen Nicolas Bourriaud üstlenecek.


23. İstanbul Tiyatro Festivali’ne Geri Sayım

Bu yıl yurtdışından 12, Türkiye’den 16 olmak üzere 28 tiyatro, dans ve performans topluluğunu ağırlamaya hazırlanan “23. İstanbul Tiyatro Festivali” festival programını açıkladı. 13 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde öğrenci biletleri bu yıl 15 TL olarak belirlendi. Biletler 14 Eylül Cumartesi gününden itibaren hem online olarak hem de İKSV’de satışa sunulacak.
OGÜNhaber