Milyoner kimliğiyle anılmak sanırım hepimizin hayalidir. Gerçekten sizce de bu durum, sanıldığı kadar zor mu elde edilir ? Şimdi sizlere kurdukları tuhaf web siteleri sayesinde milyoner olan 9 sıradan kişiden bahsedeceğiz. Listemizdeki isimlerin ortak cevabı elbette hayır ! İşte karşınızda kurdukları tuhaf web siteleri sayesinde milyoner olan 9 sıradan kişi.

Kurdukları web sitelerle milyoner olan 9 sıradan kişi

Listemizin ilk sırasında yer alan genç milyoner Alex Tew, Million Dollar Homepage isimli web sitesini, eğitim masraflarını karşılayabilmek için kurmuş. 1 milyon pikselli bir site açarak her pikseli 1 dolar karşılığında satmaya başlamıştır. Önceden kimsenin mantıklı bulmadığı siteye kısa zamanda coca cola gibi büyük şirketler reklam vermeye başlamış ve Alex Tew'in toplam kazancı bir milyon dolar olmuştur. Satışına hala devam eden alex bu web sitesi sayesinde dünya çapında ün kazanmıştır.

Marty Metro'da 1 milyon dolar getirisi olan bir internet sitesi kurmuş. Boomerang Boxes isimli web sitesinin sahibi, insanlara bir nevi kutu kiralama hizmeti veriyor. Müşterilerin ayağına kadar götürülen ve kullanımdan sonra istenildiği yerden geri alınan kutular fikri, görünen o ki epey beğenilmiş. Nitekim Boomerang Boxes'in satışları 1 milyon dolara ulaşmış.

Don Brawley'in yaratıcısı olduğu web sitesi ise tamamen farklı bir konu üzerine yoğunlaşmış. Kaybettiğiniz kişiler için resif toplarından anıt yapabilme imkanı sunan Eternal Reefs, aslında dünyanın en popüler konularından biri olan 'ölümü' seçtiği için epey başarılı olmuş. Bu web sitesinin birçok farklı seçeneği olduğunu görüyoruz. Örneğin; eğer siz de ölü yakma geleneğine uyanlardansanız, kaybettiğiniz kişinin küllerini de hazırladığınız anıtsal resif topuna ekleyebiliyorsunuz.

Cheezburger isimli web sitesi milyon dolarlık bir kedi fotoğrafları paylaşan sitedir. 2007 yılında Eric Nakagawa ve Kari Unebasami tarafından kurulan web sitesi, kısa zaman içinde fenomen olmayı başarmıştır. Aynı yılın Eylül ayı içerisinde bir grup yatırımcı Cheezburger’i 2 milyon dolar karşılığında satın almıştır. Bir diğer şaşırtıcı gerçekse, kedilerden yola çıkan bu sitenin şu anki değeri ! Peki, Cheezburger'in değeri ne kadar dersiniz ? Hemen söyleyeyim, 80 milyon dolar civarında !

3 milyon doların üzerinde olan kazancıyla oldukça iyi iş çıkartan Santa Mail’in kurucusu Byron Reese, Noel Baba’dan çocuklara mektup gönderiyor. Hem de Kuzey Kutbu’ndan !

Advanced Bio Treatment, uzman bir ekibi olan web sitesidir. Herkesin başına gelebilecek; kaza, cinayet, ölüm vs. gibi olayların ardından isteyenler için bir nevi temizlik hizmeti veriyor.

Tüylü dostunu çok seven ama bahçe temizliği gibi işlerle uğraşamayacak hayvan sahipleri bu işlerle nasıl başa çıkıyor dersiniz ? Tabi ki Doody Calls’ı arıyarak ! Evet, Jacob ve Susan Aniello tarafından kurulan web sitesi, kısa zaman içinde ün kazanarak, milyon dolar kazandıran bir iş kolu haline gelmiş.

Tavuk çiftliğinin sahibi olan Bill Thomas, çöpe atılan tavuk pisliklerini değerlendirmeye karar vermiş ve Bio Scientific Inc’yi kurmuş. Bu sıra dışı web sitesi, tavuk gübresi satışı yapıyor. Bu işten gayet iyi sonuçlar elde eden Bill Thomas’ın geliri, yaklaşık 6 milyon dolar olarak belirtiliyor.

Mark Zuckerberg ve birkaç arkadaşı tarafından kurulan web sitesi, bugün dünyanın en popüler siteleri arasında yer alıyor. 200 milyar dolarlık kazancı ile büyük bir başarı yakalayan Facebook, basit bir düşünceyle yola çıkılan sitelerin ne kadar fazla para kazandığını kanıtlar nitelikte. Ne dersiniz, sizce de öyle değil mi ?
OGÜNhaber