Duyunca şaşırtan bilgilendiren program, 'Duydunuz mu?'dan herkese merhaba. Bu hafta yine önemli bilgi dolu haberlerle karşınızdayız.

Duydunuz mu? | Wuhan'da sadece insanlar ölmüyor

Stres saçları nasıl beyazlatıyor?

Bilim insanları stresin saçları nasıl beyazlattığı sorusuna bir yanıt bulduklarını açıkladı.

Stresin saçların beyazlamasında etkili olduğu tahmin ediliyor ancak bu beyazlama sürecinin vücutta nasıl oluştuğu bilinmiyordu.

Fareler üzerinde yapılan bir deneyde şans eseri, yoğun stresin deriyi kontrol eden kök hücrelerini ve saç rengini etkilediği görüldü.

İncelemeler sırasında tüyleri koyu renk olan bir farenin bir kaç hafta içinde tamamen beyaza döndüğü gözlemlendi.

ABD'li ve Brezilyalı araştırmacılar bu bulguların, yaşlanmayla birlikte oluşan saç dökülmesini önlemede etkili olan ilaçların da geliştirilmesine yardımcı olacağını söylüyor.

Tesla 100 milyar dolarlık piyasa değeriyle dünyanın 2. en büyük otomotiv şirketi oldu

Hisselerinin değeri dört ayda iki kattan fazla yükselen Tesla, Toyota'nın ardından dünyanın en değerli ikinci otomobil üreticisi oldu. Piyasa değeri 100 milyar doları aşan şirket, ikinciliği Volkswagen'den devraldı. Japon otomotiv devi Toyota'nın piyasa değeri 230 milyar dolar.

Tesla hisseleri dün yüzde 4 değer kazandı.

Uzmanlar, Tesla'nın hisselerindeki yükselişi, şirketin son dönemde gösterdiği iyi performansa bağlıyor. Şanghay'da bir fabrika açan şirket, üretim hedeflerini de tutturmuştu.

Tesla geçen yıl, 2018'e kıyasla 367.500 daha fazla araç teslim ettiğini açıkladı. Bu, bir önceki yıla göre üretimde yüzde 50'lik bir artışı temsil ediyor.

Uzmanlar, Tesla'nın Şanghay'daki fabrikayı bir sıçrama tahtası olarak kullanıp Çin'deki pazar payını artırabileceğine dikkat çekiyor. Artışa rağmen, Tesla'nın satışları rakiplerininkinin çok gerisinde.

Oxfam: Dünyadaki en zengin 2.153 kişinin serveti 4,6 milyar kişinin servetinden fazla

İngiltere merkezli uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, dünyanın en zengin 2.153 kişinin elinde bulunan servetin, 4,6 milyar kişinin toplam servetinden fazla olduğunu söyledi.

Raporda, "Eğer herkes 100 dolarlık banknotlardan oluşan servetlerinin üzerinde otursaydı, dünyanın büyük kısmı yerde oturuyor olurdu. Gelişmiş bir ülkede yaşayan orta halli bir kişi bir sandalye yüksekliğinde otururken, en zengin iki kişi uzayda olurdu" dedi.

Dünyanın en zengin kişisi olan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un toplam serveti 116,4 milyar dolar seviyesinde. En zengin ikinci kişi olan Fransız işadamı Bernard Arnault ise 116 milyar dolarlık servete sahip.

Gelir adaletsizliğinin ortadan kaldırılabilmesi için ülkeleri zenginlerden daha fazla vergi almaya çağıran Oxfam, sadece yüzde 0,5'lik vergi artışının dahi eğitim ve sağlık alanlarında 117 milyon yeni istihdam yaratabileceği vurgulandı.

Korona virüsünün hakim olduğu Wuhan'da hayat nasıl?

11,08 Milyon nüfuslu Çin'in Wuhan şehrinde, virüsün çıkışından itibaren hayat durmuş durumda. Herkes maskeli ve virüs şüphesi taşımakta. Doğal olarak okullar tatil, turistik ziyaret alanları kapalı ve sokaklar bomboş. Nüfusun yoğun olduğu yüzlerce aracın trafik oluşturduğu bu şehirde, sokakta sadece bir kaç araba veya otobüs var.

Toplu taşıma araçlarında hiç insan yok. Şehirde sadece marketler ve eczaneler açık, fakat marketlerde gıda tükenme durumuna gelmiş. Yaş sebzeler tükenmiş, ekmekse yok denilecek kadar az. Dünyanın en kalabalık havalimanlarından biri olan Şangay Pudong bomboş durumda, geliş ve gidiş için yolcu yok.

Wuhan şehrinin içinde bulunduğu bu durum korkunç noktalarda, şehir dünya bazında tamamen karantina altına alınmış durumda. Virüsün ilacı bulunmazsa bu durum daha uzun süre böyle devam edebilir. Virüs ile ilgili her geçen gün yeni haberler gelse de, virüs şüphelisi insanları karantinaya almaktan başka bir çözüm bulunamamış gibi görünüyor.

OGÜNhaber