Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen, günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri her hafta Haber Turu programımızda.

Haftalık Haber Turu - Temmuz 2022 - 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, İsveç, Finlandiya üçlü muhtırası diplomatik bir zaferdir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin yapıldığı IFEMA Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. "Erdoğan, Türkiye, İsveç, Finlandiya üçlü muhtırası diplomatik bir zaferdir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı
Asgari Ücret Tespit Komisyonu geçtiğimiz günlerde üçüncü kez toplandı. Toplantıdan sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücretin 5.500 Türk Lirası olduğunu açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Ermenistan ile normalleşme açıklaması
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan ile normalleşme adımlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Ermenistan ile aramızdaki en büyük engel, ülkede uygulanan baskı" dedi.

TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı
Türkiye İstatistik Kurumu tüketici fiyatlarının haziranda aylık bazda yüzde 4,95 artarken yıllık bazda enflasyonun yüzde 78,62 olduğunu duyurdu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, açıklanan enflasyon oranına tepki gösterdi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK'in açıkladığı haziran ayı enflasyon oranına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "TÜİK'in bu yalanı, emeklinin, memurun cebinden çalmaktır" ifadelerini kullandı.

'Kökünü Kurutma Operasyonu'nda gözaltına alınan zanlılardan 171'i tutuklandı
Diyarbakır merkezli 14 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik "Kökünü Kurutma Operasyonu"nda gözaltına alınan 264 şüpheliden 171'i tutuklandı.

İzmir ve Aydın açıklarında toplamda 84 düzensiz göçmen kurtarıldı
İzmir’in Çeşme ve Foça ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen 46 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarıldı.

2 genç kız sözlü olarak tacize uğradıkları kişiyi tekme tokat dövdü
Ankara’da 2 genç kız, sözlü olarak taciz edildiklerini iddia ettikleri genç erkeği tekme tokat dövdü.

Danimarka'daki AVM saldırısında çok sayıda kişi öldü
Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

ABD’de Bağımsızlık Günü kutlamasına saldırı
ABD'nin Chicago kenti yakınlarında 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarına katılanlara yönelik silahlı saldırı düzenlendi. En az altı kişinin vurularak öldürüldüğü açıklandı.
OGÜNhaber