Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen, günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri her hafta Haber Turu programımızda.

Haftalık Haber Turu - Kasım 2022 - 4

Erdoğan ve Sisi’nin gündem olan fotoğrafı sonrası Mısır’dan açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışına katılmak için gittiği Doha'da Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile el sıkışması gündem oldu. Mısır'dan fotoğrafın ardından ilk açıklama geldi.

Çavuşoğlu: "Biz onların tepelerine binmeye devam edeceğiz"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstiklal Caddesi'ne yaptığı ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "Biz onların tepelerine binmeye devam edeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu 'Sabredin' diyerek tarih verdi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada 3 Aralık tarihini vererek, yeni bir vizyon belgesini de açıklayacağını duyurdu.

Gaziantep'e roketli saldırıda 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı
Gaziantep Valisi Davut Gül, terör örgütü tarafından gerçekleştirilen roketli saldırıda 3 kişinin öldüğünü, 6 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Amasya'da tiyatro oyuncularını taşıyan minibüs tıra çarptı
Tiyatro oyuncularının geçirdiği kaza Türkiye'yi ve sanat dünyasını büyük yasa boğdu. Baş Belası oyunu ekibi dönüş yolunda trafik kazası geçirdi. Amasya’nın Merzifon ilçesinde olan kazada 3 kişi hayatını kaybetti ve 8 kişi ise yaralandı.

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda 5 kişi daha tutuklandı
Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde düzenlenen bombalı terör saldırısına ilişkin aralarında ‘Hüsam’ kod adlı şüphelinin de bulunduğu 5 kişi daha tutuklandı. Böylece toplam tutuklu sayısı 24'e yükseldi.

Iğdır'dan 226 göçmen daha ülkelerine gönderildi
Yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yapan Afganistan uyruklu 226 göçmen daha Iğdır’dan uçak ile ülkelerine gönderilirken, kentten bu yıl gönderilen yabancı sayısı 5 bin 99 kişiye ulaştı.

Pitbullu saldırıya uğradı, kolları parçalandı, ölümden döndü
Bursa'da bir kişi, husumetlisi olduğu kişiye Pitbull cinsi köpekle saldırdı. Kızının doğum gününde saldırıya uğrayıp kolları parçalanan Erol Duran (46) 3 günlük yoğun bakım sürecinden sonra hayata tutundu.

Yunan güvenlik güçlerinden düzensiz göçmenlere işkence
Avrupa'ya gitme hayaliyle yola çıkan ve Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a geçmek isteyen düzensiz göçmenler, Yunan güvenlik güçleri tarafından işkence edilerek Türkiye'ye geri itildi.
OGÜNhaber