Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen, günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri her hafta Haber Turu programımızda.

Haftalık Haber Turu - Kasım 2022 - 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Zirvesi'nde
Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Zirvesi'ne katılmak için Bali'ye gitti. Resmi karşılama törenine katılan Erdoğan, ikili temaslarda bulundu. Erdoğan, ABD Başkan Biden'la bir araya geldi.

İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı
Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı meydana geldi. Olayda 6 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 81 kişi yaralandı.

Terör saldırısıyla ilgili soruşturmada gözaltı sayısı 50'ye yükseldi
İstanbul Beyoğlu'nda gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili soruşturmada gözaltı sayısı 50'ye yükseldi.

İçişleri Bakanı Soylu: "ABD Büyükelçiliği'nin taziyesini kabul etmiyoruz"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Amerika Birleşik Devletleri'ne teröre verdiği destek nedeniyle tepki göstererek, "ABD Büyükelçiliğinin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz.

Kılıçdaroğlu: Terörü lanetlemek zorundayız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamaya ilişkin, "Her türlü teröre karşı gönül birliği yapmak zorundayız." dedi.

Türkiye’ye 97 ülkeden taziye mesajı
Taksim İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin yaralandığı terör saldırısı sonrası 97 ülkeden ve 10 uluslararası kuruluştan taziye mesajı paylaşıldı.

Feribotu kaçırdığı için bomba ihbarı yapan bir kişi adliyeye sevk edildi
Bursa'dan İstanbul'a gitmek için biletini aldığı feribotu kaçıran ve asılsız bomba ihbarında bulunan yolcu ortalığı ayağa kaldırdı. İhbar üzerine Bursa ve İstanbul'daki limanlara yanaşan feribotlarda bomba araması yapıldı.

Borsadan yüksek kazanç vaadiyle 2.5 milyonluk vurgun
İzmir polisi, sosyal medya hesaplarını ele geçirerek borsa yatırımlarıyla ilgili paylaşımlar yapan, yüksek kazanç vaadiyle kendisiyle iletişime geçenleri dolandıranlara yönelik ikinci operasyonu yaptı. Ekipler, 130’u aşkın kişinin dolandırıldığını, 2.5 milyonluk vurgun yapıldığını belirledi.

Stoltenberg Rusya ağır baskı altında
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Rusya ağır bir baskı altında. Herson'dan ayrılırlarsa, bu Ukrayna için başka bir zafer olur” dedi.

Biden'dan yeni gaf
ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da yaptığı konuşmada Rusya'ya katılan Herson bölgesi ile Irak'ın Felluce bölgelerini karıştırarak, "Ruslar Felluce'den çekiliyor" dedi.
OGÜNhaber