Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen, günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri her hafta Haber Turu programımızda.

Haftalık Haber Turu - Haziran 2022 - 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan ile Adalar gerilimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yunanistan'a sert tepki gösteren Erdoğan, "Yunanistan’la Yüksek Düzeyli Strateji Toplantısı'nı bu yıl da yapmıyoruz. Bundan herhalde daha net, daha açık bir rest olmaz. Yunanistan bundan sonra başının çaresine baksın." ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan asgari ücret ve EYT mesajı
Asgari ücret Temmuz zammı ve emeklilikte yaşa takılanlar için AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan flaş açıklamalar geldi. Kurtulmuş, Temmuz zammı ile ilgili alım gücünü artıracak bir dokuşuş yapılacağını belirterek, "Çalışmalar yapılıyor, temmuz ayıyla birlikte sabit gelirlinin alım gücü artacak" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan canlı yayında Erdoğan'ın 'adaylık' çağrısına yanıt
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, adaylık konusuna ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Beni çağırırsın senin televizyon kanalların var, orada sana cumhurbaşkanı adayının kim olacağını açıklayacağım. Yüreği yetiyorsa çıksın karşıma. Dışarıdan niye gazel okuyor" dedi.

HSK'nin yaz kararnamesiyle 33 ilin başsavcısı değişti
HSK'nin, 5 bin 75 adli ve 351 idari hakim ve savcıyı kapsayan yaz kararnamesi tamamlandı. Eskişehir, Kocaeli, Kayseri'nin de arasında bulunduğu 33 ilin başsavcıları değişti.

"Türkiye ve Erdoğan'ın, Ukrayna'da kalan tahılı çıkarmak için çözüm bulma çabalarını takdir ediyorum"
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna’daki savaşın küresel bir gıda krizine sebep olmasının önlenmesi için Ukrayna’da kalan tahılın çıkarılması konusunda Türkiye’nin verdiği desteği takdir ettiğini söyledi.

Kamu hastanesini 2 milyon lira zarara uğratanlara operasyon
Adana’da bir kamu hastanesindeki ilaçları satarak 2 milyon 56 bin lira devleti zarara uğrattığı öne sürülen, aralarında hemşirelerin de olduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Oyuncu Yonca Türkman kaldığı evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti
Birçok dizide rol alan oyuncu Yonca Türkman, Gaziosmanpaşa'da 15. katta bulunan dairesinden düşerek hayatını kaybetti. Oyuncudan geriye ise çekmiş olduğu görüntüler kaldı.

İspanya'da orman yangınlarıyla mücadele sürüyor
İspanya’da aşırı sıcak hava dalgasının yol açtığı üç farklı orman yangını, şu ana kadar bin 600 hektar alanı küle çevirdi.

Hindistan'daki selde can kaybı 62'ye yükseldi
Hindistan’da etkili olan şiddetli yağışlar ve toprak kaymaları nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Assam eyaletindeki sel felaketinde 62 kişi hayatını kaybetti.

Kripto para piyasasında satış hızlanırken Bitcoin 18 bin doların altına indi
Kripto şirketlerinin, çalışanları işten çıkarmaya başlaması ve faiz artışlarıyla yatırımcıların riskli varlıklardan kaçmasının ardından Bitcoin, Aralık 2020'den bu yana ilk kez 18 bin doların altına geriledi.
OGÜNhaber