Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen, günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri her hafta Haber Turu programımızda.

Haftalık Haber Turu - Eylül 2022 - 3

Mersin'de polisevine terör saldırısı
Mersin'in Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'ndeki polisevine düzenlenen canlı bombalı terör saldırısında bir polis şehit oldu, bir polis ve 3 sivil yaralandı. Bomba imha ekipleri bölgede kontrollü olarak patlama gerçekleştirerek bir bombayı daha imha etti. İçişleri Bakanlığı, bir şüphelinin silahıyla birlikte gözaltına alındığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üniversite öğrencilerine müjde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yüksek öğrenim yurtlarında kalan öğrencilere verilen beslenme yardımını günlük 25 liradan 60 liraya yükseldiğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu’nu hedef alan afişlerle ilgili suç duyurusu
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Elazığ’a yapacağı ziyaret öncesinde kentin birçok noktasına Kılıçdaroğlu ve CHP’li vekilleri hedef gösteren bazı afişler asılması Türkiye'nin gündemine oturmuştu. CHP Elazığ İl Başkanı Avukat Coşkun Çağlar Duran, afişleri asanlarla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Bağcılar'da annesinin kafasını kesti sokağa attı
Bağcılar’da annesinin boğazını kesip kafasını kafasını sokağa atan şüpheli Ali Sayan Sulh Ceza Hakimliğince "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek, üstsoydan akrabayı kasten öldürmek" tutuklandı.

Kökünü Kurutma adı verilen operasyonda 367 şüpheli yakalandı
İstanbul‘da birçok ilçede düzenlenen "Kökünü Kurutma" adı verilen narkotik operasyonunda 367 şüphelinin gözaltına alındığı ve emniyete götürüldüğü bildirildi.

120 kaçak göçmen yakalandı, olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı
Bir vatandaşın sosyal medya hesabından yaptığı “Gaziosmanpaşa’da tırla kaçaklar bırakılıyor” paylaşımı sonucu İstanbul Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Vatandaşın bahsettiği adreste yapılan uygulamada durdurulan bir minibüste toplamda 120 kaçak göçmen yakalandı.

Putin Rusya'da kısmi seferberlik ilan etti
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kısmi seferberlik ilan etti. Ukrayna’da işgal ettikleri toprakların güvenliğini sağlamak için bu kararı acilen almak zorunda kaldıklarını açıklayan Putin, kararın Çarşamba gününden itibaren geçerli olduğunu belirtti.

İran'daki protestolarda can kaybı 10'a yükseldi
İran’da Mahsa Amini’nin hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısı 10’a yükseldi.

Filipinleri vuran Noru Tayfunu'nda 5 kurtarma görevlisi öldü
Filipinler’de etkili olan Noru Tayfunu’nda kurtarma çalışmalarına katılan 5 görevlinin hayatını kaybettiği belirtildi.
OGÜNhaber