Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen, günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri her hafta Haber Turu programımızda.

Haftalık Haber Turu - Eylül 2022 - 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin haklı, tahıl fakir değil zengin ülkelere gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic'le düzenlediği ortak basın toplantısında Rusya Devlet Başkanı Putin'in tahıl koridoru açıklamasına yanıt verdi.

"Bu devleti soyan 5'li çetelerin tamamının burnundan fitil fitil getireceğim"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da ‘Önce Türkiye Buluşması’na katıldı. Burada yaptığı konuşmada iktidara ve AK Parti'ye sert eleştiriler yönelten Kılıçdaroğlu, “Bilin ki hesap vermeyen siyasetçi malı götürüyordur” dedi.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth hayatını kaybetti
İngiltere’nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe 2. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti. 2. Elizabeth 70 yıldır tahttaydı.

Zelenskiy: "Eylül ayının başından bu yana 6 bin kilometrekare alan kurtarıldı"
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın saldırıları karşısında karşı atağa geçerek işgal edilen toprakların geri alınmaya başlandığını söyleyerek, "Eylül ayının başından bu yana 6 bin kilometrekare alan kurtarıldı" dedi.

Gemi şüpheliydi, havaya uyarı ateşi açıldı
Yunanistan sahil güvenliğinin Çanakkale açıklarında ateş açtığı Ro-Ro gemisinin yankıları sürerken, Yunanistan’dan yapılan açıklamada “Gemi şüpheliydi, durdurmak için havaya ateş açtık, durmadı" açıklaması yapıldı.

Büyükada'da sokak ortasında kız çocuğunu kaçırmaya çalıştı
Büyükada’da bir şahıs, bir kız çocuğunu taciz ederek kaçırmaya çalıştı. Kızı ve yanındaki şahsı fark eden esnaf, şahsı engelleyerek kız çocuğunun kaçmasına yardımcı oldu.

Orman yangını sonrası küle dönen bölge havadan görüntülendi
Mersin’de önceki gün çıkan havadan ve karadan süren 29 saat müdahalenin ardından kontrol altına alınıp söndürülen bin 500 hektar alanın zara gördüğü yangın da küle dönen bölge havadan görüntülendi.

İstanbul'da DEAŞ'a finansal destek sağlayanlara operasyon
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, DEAŞ terör örgütüne finansal destek sağlayan ve birbirleriyle ortak para trafiği olduğu belirlenen 9 şüpheli yakalandı.

Tarkan'dan İzmir konseri açıklaması: İlk 5'e girip tarihe geçmişiz
İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde Tarkan, konser verdi. Gündoğdu Meydanı'nda konser veren Tarkan, ücretsiz açıkhava konserleri arasında dünyanın en kalabalık ilk 5 konserinden birine imza attı.
OGÜNhaber