Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen, günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri her hafta Haber Turu programımızda.

Haftalık Haber Turu - Ağustos 2022 - 1

MSB: Hatay sınırında bir asker şehit oldu
Milli Savunma Bakanlığı, Hatay sınırında araç kazası sonucu yaralanan Piyade Er Yusuf Sofioğlu'nun, tedavi gördüğü hastanede şehit olduğunu bildirdi. Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileriz.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle, ev sahibi yapacağız." dedi.

İlk gemi Ukrayna'dan hareket etti
Tahıl sevkiyatı anlaşması kapsamındaki mısır yüklü ilk gemi Lübnan'a gitmek üzere Odessa Limanı'ndan hareket etti.

Dünya, Ukrayna'dan tahıl sevkiyatının başlamasını memnuniyetle karşıladı
Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında 22 Temmuz'da yapılan tahıl sevkiyatı anlaşması kapsamında ilk geminin bugün Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan çıkması birçok ülke ve uluslararası örgüt tarafından memnuniyetle karşılandı.

"Bundan artık kimseye bir hayır yok"
CHP lideri Kılıçdaroğlu, fındık alım fiyatını 54 TL olarak açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.

Türkiye'de maymun çiçeği vakaları yükseldi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de maymun çiçeği vakasının 5'e yükseldiğini belirtti.

Kadını yaralayıp bıçakla canlı yayın açtı
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu 22 yaşındaki Rabia Dağ Aslan’ı bıçakla ağır yaralayan Onur Aslan isimli erkek olayın ardından sosyal medyadan canlı yayın yaptı. Elindeki bıçağı sallaya sallaya gösteren Aslan, “Namusumuzu temizledik” dedi. Cani erkek olayın ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

242 kilo kokain ele geçirilmesinde suyun altında dev operasyonun görüntüleri ortaya çıktı
Brezilya’dan Türkiye karasularına girdikten sonra Tekirdağ kıyılarına çekilen gemide 242 kilogram kokain ele geçirilmesine ilişkin operasyonun havadan ve su altındaki detayları ortaya çıktı.

California yılın en büyük yangınıyla mücadele ediyor
ABD’nin California eyaletinde yılın en büyük orman yangınlarıyla mücadele edilirken, bölgede etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle alevlerin daha fazla yayılmasından endişe ediliyor.
OGÜNhaber