Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen, günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri her hafta Haber Turu programımızda.

Haftalık Haber Turu

Hatay'a şehit ateşi düştü
Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada, Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay şehit düştü. Şehidimize Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe müjdeler: Açık cezaevi izni uzatıldı, yoklama kaçağına bedelli yolu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, iki müjdeyi peş peşe duyurarak, "Yoklama kaçağı gençlerimize bedelli yolunu açıyoruz. Açık cezaevlerindeki hükümlülerin ise Covid-19 izinlerini, 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıyoruz" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Bu tablo ilk kez yaşanıyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, enflasyondaki artış ve TL'deki değer kaybını işaret ederek, "Bu tablo Cumhuriyet tarihinde ilk kez yaşanıyor" dedi.

Finlandiya ve İsveç NATO'ya üyelik başvurusunu yaptı
Finlandiya ve İsveç NATO'ya üyelik başvurusunu yaptı. Konuya ilişkin açıklama yapan Nato genel sekreteri Stoltenberg, “Hepimiz bir arada durmamız gerektiği konusunda hemfikiriz” dedi.

Düzensiz sığınmacılara soluk aldırılmıyor, 199 kaçak göçmen daha yakalandı
Doğu Afrika, Orta ve Güney Asya bölgelerinden yasadışı yollarla gelip, Türkiye’ye giriş yapan ve İstanbul’a kadar ulaştığı belirtilen 199 göçmenin yakalandığı açıklandı.

Kayseri'deki feci kazada ölü sayısı 4'e yükseldi
Kayseri'nin İncesu ilçesinde otomobilin hafriyat kamyonuna arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ölü sayısı 4'e yükseldi.

Erzurum’da heyelan nedeniyle 10 ev boşaltıldı, mezarlar tahrip oldu
Erzurum’un Tortum ilçesinde HES barajı borusunun patlaması sonucu heyelan meydana geldi. Heyelanda 2 işçi yaralanırken Pehlivanlı Mahallesinde heyelan tehlikesi nedeniyle 10 ev boşaltıldı.

İzmir'de 237 düzensiz göçmen ile 10 insan kaçakçısı yakalandı
İzmir'in Dikili, Karaburun, Çeşme, Seferihisar ve Urla ilçelerinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 237 düzensiz göçmen ile insan kaçakçısı olduğu değerlendirilen 10 şüpheli, jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Hindistan'ın Assam eyaletindeki selde ölü sayısı 25'e yükseldi
Hindistan’ın Assam eyaletinde aşırı yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 25’e ulaştı.

Feribotta yangın: 7 ölü, 23 yaralı
Filipinler’de bir feribotta çıkan yangın nedeniyle en az 7 kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin ise yaralandığı açıklandı.
OGÜNhaber