Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen, günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri her hafta Haber Turu programımızda.

Haftalık Haber Turu

Suriye sınırında patlama: 3 şehit
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine sınır komşusu olan Suriye'nin Tel Abyad kentinde sınır duvarı yakınlarındaki menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcı infilak etti. 3 askerimiz şehit oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Döviz kurlarındaki oynaklığın azalmasından ve istikrarın devamından memnunuz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'a yaptığı ziyaret sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu, sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Kademeli şekilde kur da, faiz de aynı şekilde düşecek ve 2022 bizim en parlak yılımız olacak. dedi.

Türkiye ve Ermenistan, müzakereleri tam normalleşme hedefiyle ön şartsız sürdürecek
Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Ermenistan arasında normalleşme süreci kapsamında ilk toplantının gerçekleştirildiğini açıkladı. İlk toplantının olumlu ve yapıcı bir atmosferde geçtiği belirtildi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özeleştiri: 'Biz de sütten çıkmış ak kaşık değiliz'
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Zonguldak’ta kanaat önderleri, muhtarlar ve STK buluşmaları toplantısında özeleştiride bulundu. Kılıçdaroğlu, "Biz'de sütten çıkmış akkaşık değiliz" dedi.

Kovid-19 vakaları üç büyükşehirde arttı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il bazında her 100 bin nüfusa karşılık gelen Kovid-19 vaka sayılarının yer aldığı haritayı paylaştı. Vaka sayısı İstanbul'da 1222,37, Ankara'da 386,15, İzmir'de 574,85 oldu.

Kayseri'de 4.9 şiddetinde deprem
Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası bazı evlerde hasar meydana geldi.

Kastamonu'da bir haftada 3'üncü FETÖ operasyonu
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'nin yeniden yapılanmasına yönelik, jandarma ekipleri tarafından belirlenen adreslere 3'üncü kez şafak operasyonu düzenlendi. Gözaltı sayısı 16'ya yükseldi.

KGAÖ askerleri ülkerine döndü
Kazakistan'da istikrarın sağlanması amacıyla görevlendirilen Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü ülkelerinin askerleri ülkelerine döndü.

Tonga'da yanardağ patlaması
Yeni Zelanda, büyük bir volkanik patlama ve ardından yaşanan tsunaminin yol açtığı hasarı tespit etmek için Tonga'ya uçak gönderdi.

Avrupa Parlamentosunun yeni Başkanı Roberta Metsola oldu
Avrupa Parlamentosu Başkanlığı için düzenlenen seçimi Roberta Metsola kazandı. Metsola'nın seçilmesiyle AP Başkanlık koltuğuna üçüncü kez bir kadın oturacak.
OGÜNhaber