9 Temmuz 2020 Perşembe Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 9 Temmuz 2020 Perşembe

- Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde patlayıcıların intikalleri esnasında patlama meydana geldi. İçişleri Bakanlığı, Sakarya'daki patlamanın havai fişek fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü patlatma amacıyla kamyondan indirildiği sırada yaşandığını, 3 jandarma personelinin şehit olduğunu, 6 personelin yaralandığını bildirdi.

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 8 Temmuz Türkiye günlük koronavirüs tablosu yayımlandı. Türkiye'de son 24 saatte 1.041 yeni vaka daha tespit edilirken, can kaybı ise 22 kişi daha artarak toplam 5.282'ye yükseldi.

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anıttepe'deki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı (KOM) Binası'nda "Uyuşturucu Madde Kullanımını Önleme Öykü Yarışması Ödül Töreni"nde konuştu. Soylu, "Ben inanıyorum ki bu mücadelede (uyuşturucu) çok başarılı sonuçlar elde edeceğiz. Yine inanıyorum ki gelecek nesillerimize hem güzel bir Türkiye hem de güzel bir dünya bırakacağız." dedi.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yılın ilk 6 ayında 583 fabrikanın hizmete girdiğini açıklamasının ardından muhalefetten gelen “Bir günde 3 fabrika mı açılıyor?” eleştirilerine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan yanıt geldi. Bakan Varank, 583 üretim tesisinin tam listesini sosyal medya hesabından paylaştı. Varank: "Ülkesinden bihaber ezberciler gerçekleri görmek için klavyelerini bırakıp sahalara inebilir” dedi.

- Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Çin'in yürürlüğe koyduğu Ulusal Güvenlik Yasasının ardından Hong Kong ile suçluların iade anlaşmasını askıya aldığını duyurdu. Başbakan Morrison yeni yasanın, Hong Kong'un kendi temel yasasını ve bölgenin özerkliğini zayıflattığını ifade etti.

- Antalya'da karpuz toplayacağı tarlaya ulaşmak için karayolunda karşıdan karşıya geçmekte olan Suriyeli genç kamyonun altında kalarak hayatını kaybetti. Kardeşleri, gözleri önünde can veren Alabdullah için gözyaşı döktü, bazıları sinir krizi geçirdi. Fenalaşan ağabeye sağlık ekipleri müdahale etti. Olay yerine gelen bir kadın kendi oğlununda burada kazada yaşamını yitirdiğini belirterek, acilen alt veya üst geçit yapılması gerektiğini söyledi.

- Erzurum'un İspir ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde piknik alanında şiddetini artıran rüzgar nedeniyle devrilen bir ağaç, anne ve kızının üzerine düştü. Çocuğun hafif yaralandığı olayda ayağı kırılan anne helikopter ambulansla hastaneye kaldırıldı.

- Yeni tip korona virüs salgını ile mücadele kapsamında yapılan tüm denetimlere rağmen minibüslerde sosyal mesafesiz bir şekilde yolcu taşımacılığı devam ediyor. Esenyurt’ta bir dolmuş minibüsünde 12 yerine 37 yolcu, bir işçi servisi minibüsünde ise 3 yolcu fazladan çıktı. Kaçmaya çalışan ve 11 fazla yolcu taşıdığı görülen başka bir minibüste kısa süreli kovalamaca sonucu durduruldu.

- Yemen'de Hüsiler Sana'nın yakınlarında bulunan Marib kentindeki bir yerleşim yerini hedef aldı. Husiler, 2 balistik füze ile saldırı düzenledi. Saldırıda 2’si çocuk biri kadın olmak üzere toplam 3 kişi hayatını kaybetti. 6 kişinin yaralandığı saldırıda bazı yaralılarının durumunun ağır olduğu ifade edildi.

- Nepal'in Sindhupalchowk bölgesinde şiddetli yağışların yol açtığı sel nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiği, 18 kişinin de kaybolduğu açıklandı. Bölgenin Polis Şefi Prajwol Maharjan ise "Hasar tahmin edilenden daha ağır görünüyor" dedi.

- Dünya genelinde Kovid-19'a yakalananların sayısı 12 milyon 2 bin 132'ye ulaştı. Salgını nedeniyle 547 bin 834 kişi hayatını kaybetti. Kovid-19'a yakalanan 6 milyon 946 bin 914 kişi iyileşti, halen 4 milyon 507 bin 384 hasta tedavi görüyor.

- 9 Temmuz 2020 Perşembe günü borsa piyasaları; BIST %0.48 artarak 119.278, Dolar %0.07 artarak 6.8659, Euro %0.15 artarak 7.7865, Altın %0.15 artarak 399.52, Petrol %0.39 artarak 43.47, Bono sabit değerinde kalarak 9.96'dan işlem gördü.

- 10 Temmuz 2020 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 31, İstanbul'da 30, İzmir'de 36, Antalya'da 34 derece olacak.
OGÜNhaber